(FOTO) Zdrs Maribora v pokalu, Radomlje slavile po preobratu in golu v 94. minuti

Miha Dajčman Miha Dajčman
06.03.2024 19:29

Mariborčani pokalno tekmovanje zaključujejo v osmini finala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saso Bizjak

Drugič so Radomlje slavile v Ljudskem vrtu, tokrat so mlinarji vijoličaste premagali z 2:1 ter devetkratne slovenske pokalne prvake izločili iz tekmovanje že v osmini finala. Za Maribor je v prvem polčasu gol dosegel Hilal Soudani, v drugem polčasu pa sta za rumeno-črne zadela Dejan Vokić iz enajstmetrovke in Caio Da Cruz iz prostega strela v zadnjih sekundah rednega dela tekme.

Maribor - nogomet pokal -Nk Maribor in Nk Radomlje -
Saso Bizjak

Trener Maribora Ante Šimundža se je odločil za tri menjave v primerjavi s tekmo z Domžalami. Namesto Ažbeta Juga je med vratnicama začel Menno Bergsen, Josipa Iličića je zamenjal Žiga Repas, Pijusa Širvysa pa kapetan Martin Milec.

Sašo Bizjak

Radomljani so po pričakovanjih svoje moči hitro usmerili v branjenje svojega gola, Mariborčani pa so imeli žogo v svoji posesti in skušali prebiti obrambo gostov. Prvi strel na gol smo videli v 19. minuti, ko je Anej Lorbek po protinapadu podal Maksu Barišiću, Koprčanov strel pa je brez težav ustavil Luka Baš. Lorbek je v 34. minuti podal pred gol, Arnel Jakupović pa je z glavo streljal čez prečko. Minuto kasneje je žogo pred svojim golom pravočasno izbil Tin Hrvoj. Mariborčani so nadaljevali z napadi, po predložku Martina Milca je Hilal Soudani v 39. minuti z glavo streljal previsoko.

Sašo Bizjak

Sta bila pa Milec in Soudani v 43. minuti uspešna. Akcijo je začel Lorbek s podajo do Barišića, Primorec je žogo poslal na drugo stran, Milec je bil na robu kazenskega prostora neoviran, kapetan vijoličastih je streljal proti golu, žogo pa je spretno v gol preusmeril Soudani za 1:0.

Sašo Bizjak

Tudi v drugem polčasu so imeli pobudo vijoličasti, vratar Baš pa je ustavljal poskuse gostiteljev. V 58. minuti je bil na preizkušnji vratar Maribora, Nizozemec je uspešno ubranil strel Nina Kukovca. Po trojni menjavi Anteja Šimundže v 67. minuti so postali Mariborčani manj nevarni, kar so gostitelji izkoristili. V 78. minuti je sodnik Dejan Balažič dosodil enajstmetrovko. Menno Bergsen je med poskusom izbijanja žoge, ki je jo v kazenski prostor poslal Dejan Vokić, zadel Andrej Pogačarja. Vokić je s panenko uspešno izvedel enajstmetrovko. 

Ko se je že zdelo, da se bo tekma nadaljevala v podaljške, je v 94. minuti s prostega strela za 2:1 zadel Caio Da Cruz. Radomlje so Maribor izločile iz pokala, ki so ga vijoličasti nazadnje osvojili v sezoni 2015/16.

Poraz, po katerem je kar obležal na igrišču, ga še zdaj boli.
Sašo Bizjak

Odzive po tekmi bomo objavili na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta