(ODZIVI) Šimundža: Energijo smo prenesli na navijače. Kosić: Dobro ste odreagirali na kazen in napolnili stadion

Miha Dajčman Miha Dajčman
03.03.2024 17:45

Mariborčani so v 24. krogu prve lige s 3:0 premagali Domžale, ki sta jih ustavila Ažbe Jug in VAR. V Ljudskem vrtu dobrih pet tisoč gledalcev vzklikalo "Ljubi NZS". Odlična predstava Hilala Soudanija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maks Barišić je vpisal prvo asistenco v vijoličastem, Arnel Jakupović pa enajsti gol v prvenstvu.
Andrej Petelinšek

Vijoličasti so se pritožili zoper kazen disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije (NZS) in s tem omogočili, da se sankcije še ne izvršujejo, vrata Ljudskega vrta so bila za tekmo z Domžalami odprta. Dobrih pet tisoč gledalcev je prišlo pod Kalvarijo, videli so zanimiv obračun, znova pa ga je spremljalo tudi pestro dogajanje ob igrišču. Navijači na vseh tribunah so ob parolah na jugu "NZS nas združuje" ter "Celi stadion ljubi NZS" vzklikali "Ljubi, ljubi NZS ..."

Nad vzdušjem v Ljudskem vrtu sta bila navdušena trenerja obeh moštev. "Odlična kulisa, zelo pozitivno ozračje. Z naše strani ogromno energije, ki smo jo prenesli na navijače in so nam to vrnili. Vsak klub na svetu si želi dobro atmosfero. Nogomet se igra za gledalce, ne pa, da imamo prazne stadione kot v času covida," je dejal trener Maribora Ante Šimundža. "Dobro ste odreagirali na kazen in takoj napolnili stadion. Vsa čast. Vidi se, da imate radi nogomet, da stojite za svojim klubom. Ena lahkomiselna oseba lahko naredi toliko škode, da je sto drugih ne more popraviti. Zadeve so jasne, jaz nikdar ne bi kaznoval vseh, ker je ena oseba naredila bedarijo. Škoda. Nogomet se igra za gledalce. Bi si pa želel, da so vsi gledalci spoštljivi, vljudni in kulturni, da uživamo v takšnih tekmah. Naše navijače so malo 'piknili' na tribuni (na severu je bila izobešena parola 'Danes nismo prišli, ker se bojimo. Navijači Domžal', op. a.). Lepo. Želim si čim več gledalcev na čim več stadionih in da bo nogomet takšen, da bo za obiskovalce všečen," pa je o kazni za Maribor in lepo zapolnjenih tribunah dejal trener Domžal Dušan Kosić.

Andrej Petelinšek

In predstava rumenih in vijoličastih v soboto je bila res všečna. "Zelo dinamična in kvalitetna tekma. Domžale so ekipa z repom in glavo. Tekma bi se lahko obrnila tudi v drugo smer, a je bil Ažbe Jug na vrhunskem nivoju. Dvakrat je reagiral tako, kot si vsi želimo, da reagira. V prvem polčasu smo bili premalo konkretni, nato pa smo tekmo pripeljali v smer, kot si želimo, in zasluženo zmagali,” je ocenil Šimundža. "Kljub temu da se sliši čudno, sem pri porazu z 0:3 videl veliko dobrih stvari, zmanjkalo pa nam je tam, kjer je najbolj pomembno, v zaključku. Maribor je bil natančen, mi pa smo bili disciplinirani, imeli priložnosti, a jih na žalost nismo izkoristili," je povedal Kosić.

V primerjavi s tekmo v Rogaški Slatini so pri Mariborčanih obračun od prve minute znova začeli Lan Vidmar, Josip Iličić in Arnel Jakupović. Prvič je bil v kadru za uradno tekmo Etienne Beugre, ki je v zaključku dobil priložnost in z eno od potez navdušil gledalce.

Mariborčani so bili na začetku prvega dela več pri žogi, gradili napade, streljali od daleč, a do resnejših priložnosti niso prihajali. Gostje so imeli prostor za protinapade in bili bolj nevarni. V 20. minuti je bil vratar vijoličastih Ažbe Jug v dvoboju ena na ena uspešnejši od Filipa Stuparevića, v 26. minuti pa je Rušan ubranil še strel Luke Topalovića iz bližine. Kmalu po vzklikih "Ljubi, ljubi NZS" so v 32. minuti rumeni dosegli gol, Jošt Pišek je odlično streljal z razdalje, toda po posredovanju VAR-a je Denis Šabanagić gol razveljavil, ker je žoga pred tem prešla stransko črto. "Zelo težka in borbena tekma. Pokazali smo veliko dobrega, imeli smo priložnosti. Razveljavili so mi tudi gol. Žal nam je sreča malo obrnila hrbet. Nadaljevali bomo, trenirali in upamo na boljše rezultate," je po tekmi dejal Jošt Pišek. "Lepo je sedla, žal mi je, da gol ni obveljal," je o situaciji iz 32. minute dejal 21-letnik. Po tem strelu Piška se je razživel Maribor.

Andrej Petelinšek

V 35. minuti so vijoličasti razveselili publiko, marsikdo na tribunah je vstal in zaploskal akciji. Repas je podal do Širvysa, ta je lepo zavrnil do Soudanija, Alžirec pa je mojstrsko streljal iz obrata in dosegel gol. Pet minut kasneje so vijoličasti poskrbeli še za eno lepo akcijo. Sven Šoštarič Karić je z dolgo podajo zaposlil Maksa Barišića, Koprčan je Lukasu Hemptu žogo poslal med nogama in podal v sredino, kjer je bil Arnel Jakupović, in vpisal je še enajsti gol v prvi ligi v tej sezoni, tako da je zdaj sam na vrhu lestvice strelcev. Prvič se je z asistenco v vijoličastem v statistiko vpisal Maks Barišić. "Odleglo mi je. Imel sem nekaj nesreče na zadnjih tekmah, razveljavljen gol zaradi ofsajda, na tekmi z Rogaško sem zadel prečko. Včasih ne gre, toda če dobro delaš, se ti povrne," je povedal Koprčan, ki je zaradi padca na kopačko utrpel poškodbo glave, rano so mu oskrbeli s šivi.

V drugem polčasu Domžalčani več niso resneje ogrozili mariborskih vrat. V 51. minuti je po dvoboju Blaža Vrhovca in Stuparevića sodnik dosodil enajstmetrovko, a jo razveljavil po posredovanju VAR-a, saj je bil pred tem nogometaš rumenih v prepovedanem položaju. V 65. minuti je Lovro Štubljar ubranil strel Repasa. Je bil pa vratar Domžal brez moči v 79. minuti, ko je Marko Božić preigraval blizu kazenskega prostora, nato pa podal do Soudanija, ta pa je dosegel osmi prvenstveni gol v tej sezoni. "Vsi igralci trdo delajo. So na visokem nivoju in kar malo žal mi je, da lahko tekmo začne samo enajst igralcev. To je zdrava konkurenca, ki si je želimo, in tako mora biti tudi v prihodnje," je o dobri formi napadalnega dela moštva še dejal Šimundža.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta