Odzivi vijoličastih po zmagi nad Belorusi: Baturina se je oddolžil sebi in navijačem

M.D.
14.07.2022 10:00

Maribor se je s suvereno zmago z 2:0 v Turčiji proti Šahtjorju iz Soligorska uvrstil v drugi predkrog lige prvakov. Znana sta termina tekem s Šerifom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Danes ob 13. uri bo vijoličasta zasedba pristala na Letališču Edvarda Rusjana, sledila bo priprava na sobotni uvodni prvenstveni obračun z Radomljami.
Grega Wernig

Po remiju brez golov v Ljudskem vrtu je sinoči na nevtralnem prizorišču za 16-kratne državne prvake dvakrat zadel napadalec Roko Baturina, ki je bil po zgrešenih priložnostih v Ljudskem vrtu (pre)hitro tarča kritik. "Na prvi tekmi nisem izkoristil priložnosti, ki sem jih imel. Ostal sem dolžan sebi in navijačem. Vesel sem, da se mi je vrnilo. Upam, da bom tako tudi nadaljeval. Gremo naprej," je bil zadovoljen Hrvat, 22-letnik se je po tekmi takoj zahvalil Janu Repasu in Marku Božiću za odlični podaji v prostor.

Mariborčani so si s prebojem v drugi krog kvalifikacij za ligo prvakov zagotovili nastop vsaj v četrtem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo, za evropsko jesen pa morajo premagati vsaj enega od naslednjih treh tekmecev. Danes ob 13. uri bo vijoličasta zasedba pristala na Letališču Edvarda Rusjana, sledila bo priprava na sobotni uvodni prvenstveni obračun z Radomljami, prva tekma z moldavskim Šerifom bo v sredo ob 20.15 v Ljudskem vrtu, povratni obračun v Moldaviji bo 26. julija.

"Čestitam fantom za prikazano. A ne samo v tej tekmi, tudi v Mariboru smo bili zelo disciplinirani in si ustvarili precej priložnosti. Tokrat smo jih izkoristili in dobro igro potrdili z učinkovitostjo. Zelo sem vesel zaradi Roka Baturine, saj je potrdil tisto, v kar smo verjeli. Predvsem pa je treba nameniti pohvale celotni ekipi za podobo na igrišču," je po prvi zmagi na mednarodni tekmi dejal trener Maribora Radovan Karanović. Da so Mariborčani razmontirali Beloruse, pa je v video izjavi za Facebook stran kluba v smehu dejal kapetan Martin Milec: "To je bila tekma, kot bi si je lahko le želeli. Takšne tekme bomo skušali ponavljati iz tedna v teden. Vse je bilo na super ravni. Celotno tekmo smo na nasprotnika vršili pritisk. Šahtjor si praktično ni ustvaril priložnosti. Mi bi na drugi strani lahko zabili še kak gol. Super tekma, najtežja v celih kvalifikacijah."

Vijoličasti na evropskih tekmah že dolgo niso delovali tako suvereno, beloruski prvaki so bili predvsem v obeh prvih polčasih nemočni. Maribor je v preteklosti le redko na gostovanjih v Evropi slavil z dvema goloma, v zadnjih desetih letih so s 3:0 premagali islandski Valur leta 2019 in Zulte Waregem 3:1 leta 2013. "Tekmo smo prepričljivo dobili, jo imeli dejansko ves čas pod nadzorom. Veliko je bilo pozitivnih zadev, toda zavedamo se, da je to bila komaj prva ovira. Zdaj se moramo najprej pripraviti na Radomlje in istočasno že začeti z zbiranjem informacij o naslednjem nasprotniku ter razmišljati o nadaljevanju evropskih kvalifikacij," ​je nadaljeval Karanović. Na drugi tekmi je od prve minute na igrišče poslal isto enajsterico, na igrišču pa sta postavitev zamenjala Nino Žugelj in Marko Božić. "Dejansko smo s tem, ko smo Žuglja postavili v središčni del, povlekli dobro potezo. Tekmecem smo povzročili kar nekaj preglavic, saj zanj v uvodnem delu niso našli prave rešitve. Škoda, da ni še zadel. Tekmeci so šli nekoliko preveč ofenzivno v tekmo, mi pa smo se znali odzvati. Vse, kar se je pozneje dogajalo, je pomenilo vodo na naš mlin in prepričljivo smo pripeljali tekmo do želenega razpleta," o taktični spremembi snovalec taktike vijoličastih.

V soboto proti Radomljam Karanović napoveduje rotacije: "Tudi tisti fantje, ki so zdaj ostali na klopi, so dobro opravili vse aktivnosti in igrali med pripravami. Moramo jim zaupati, verjamem, da bodo vsi, ki bodo dobili priložnost, oddelali tekmo proti Radomljam, kot se spodobi. Pričakujem otvoritev prvenstva z zmago."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta