Ormožani hrabri pred hudo preizkušnjo: Še težje tekme smo dobili z večjo razliko

Uroš Gramc Uroš Gramc
26.10.2024 06:30

Šest golov bo na Hardeku treba nadoknaditi proti banjaluškemu Borcu za napredovanje v tretji krog evropskega pokala.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Filip Jerenec (71) meni, da se morajo malo zresniti.
Črtomir Goznik

Rokometaši Jeruzalem Ormoža bodo na povratni tekmi drugega kroga evropskega pokala na težki preizkušnji. Nadoknaditi bodo morali šest golov zaostanka proti Borcu iz Banjaluke, a v nabito polni dvorani na Hardeku niti gostom ne bo lahko. Marsikomu so se v prleškem kotlu že zatresle roke.

"U, ja, vemo, da bo dvorana polna. Vsi smo navdušeni. Manjša dvorana psihološko deluje v naš prid, vsaj jaz imam občutek večje bližine s soigralci. V obrambi se počutimo bolj kompaktno in smo tudi bolj samozavestni," se današnjega dvoboja, ki se začne ob 18. uri, veseli Filip Jerenec. Vinarji niso izobesili bele zastave, nasprotno, verjamejo v preboj v tretji krog. "Še težje tekme smo dobili v krajšem času z večjo razliko. Ne vidim razlogov, zakaj bi se predali. Niti slučajno se nismo. Vemo pa, da se tak rezultat ne zasuče v 15 minutah, celo tekmo moramo graditi. Če bomo zbrani in bomo napake zmanjšali na minimum, ovira pred nami ni tako visoka."

Ves teden so se pripravljali na ekipo iz BiH s slovitim trenerjem, nekoč odličnim hrvaškim reprezentantom Irfanom Smajlagićem. Ormoški trener Saša Prapotnik nam je po vrnitvi z gostovanja dejal, da niso padli na izpitu iz rokometa, ampak na psihološkem testu. "Ne vem, kje so razlogi, lahko rečem le, da to ni bila prava slika ormoškega kluba. Kdor spremlja rokomet, ve, da znamo igrati veliko bolje. Če bomo vsaj približno tako, ne bo problema," je prepričan zunanji igralec Ormoža. V tem tednu so se poleg klasičnih priprav predvsem veliko pogovarjali: "Najbolj bo treba popraviti naš pristop. Malo smo se morali zresniti. Specifika Borca je globoka obramba in pri tem so res agresivni. Mi smo vzeli to premalo resno, mogoče smo bili preveč samozavestni in smo se premalo gibali. Ni tako kompleksno, da bi morali podrobno analizirati, kaj smo delali narobe, samo več energije moramo vložiti in si želeti, da nadigramo nasprotnika."

Ormož za kaj takega potrebuje razpoloženega Jerenca, saj živi od njegovih golov. Po devet, deset, enajst jih je v tej sezoni že zabil najučinkovitejši prleški igralec v državnem prvenstvu (44 golov na sedmih tekmah). Enajst jih je v prvem krogu evropskega pokala nasul tudi litovskim prvakom, v Bosni pa se je komajda vpisal v statistiko. "Golov sicer ne dajem sam, pripravijo mi jih soigralci, toda bil sem tisti, ki je prihajal do priložnosti, da je zaključeval. V večini primerov se tako slabe tekme ne ponavljajo. Ekipno moramo stopiti skupaj, sem pa, ja, imel slabo tekmo," je priznal ostrostrelec.

Na domačem parketu bo spet imel pomoč Gašperja Pungartnika, ki je v Banjaluki staknil virozo. Tadej Sok, ki je tam začutil bolečino v mišici, pa je ta teden treniral z ekipo. "Upam, da bomo lahko igrali v višjem tempu. Tam nismo izvajali hitrih centrov, igrali polprotinapadov, ker nas je bilo malo," je povedal 29-letni Ptujčan, ki je v prvi ligi debitiral doma pri Dravi, se šest let kalil v Mariboru, zdaj pa je drugo sezono v Prlekiji. O odhodu v tujino mladi raziskovalec in asistent na mariborski strojni fakulteti ne razmišlja, čeprav so evropske tekme priložnost tudi za kaj takega. "Zagotovo nas več ljudi vidi, in če dobro igraš, se razve in pride informacija do boljših klubov, toda pri meni je pomembnejši notranji občutek, da igraš z evropskimi ekipami," je sklenil Filip Jerenec. In ta občutek je še boljši, če jih premagaš.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Več vsebin iz spleta