Pod Pohorjem testirali 400 ljudi, trije pozitivni že v samoizolaciji, virus skrčil tudi domače vrste

Miha Dajčman Miha Dajčman
14.10.2020 18:00

V kategoriji Izpod gondole spremljamo dogajanje na prizorišču svetovnega pokala v spustu z gorskimi kolesi v Mariboru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako so v torek na teste na covid-19 v šotoru na snežnem stadionu čakali kolesarji in spremljevalci svetovnega pokala v spustu z gorskimi kolesi, rezultati so zadovoljivi, sporočajo organizatorji. 
Andrej Petelinšek

400 testiranih, trije pozitivni

Dan po testiranju tekmovalcev, spremljevalnega osebja in tujih novinarjev pod Pohorjem pred tekmama svetovnega pokala v spustu z gorskim kolesom smo od organizatorjev izvedeli, da je bilo testiranih okoli 400 ljudi, sto več kot so napovedovali dan prej. Razveseljiva je vest, da so bili na covid-19 pozitivne le tri osebe, so sporočili. Okuženi so morali nemudoma v samoizolacijo v za to predviden hotel, o tem smo že pisali, sledili so vnaprej določenim protokolom organizatorjev. Na tekmi bo sodelovalo 137 športnikov, ob prijavi so imeli vsi po dva negativna testa na covid-19 (veliko teh tekmovalcev je bilo testiranih že minuli vikend na svetovnem prvenstvu v Leogangu v Avstriji, ostali so morali teste zagotoviti pred prihodom v Maribor), kar je bil tudi pogoj za pristop k tekmi. Dodatnih množičnih testiranj v okviru tekmovanja ne bo več.

Zaradi karantene manj domačih udeležencev

Na jutrišnjih kvalifikacijah bodo štartali štirje domači kolesarji, sprva je bilo na tekmo v Mariboru prijavljenih sedem spustašev v članski in mladinski kategoriji iz Slovenije. Po dva negativna testa na covid-19 imajo v žepu Jure Žabljek in Luka Berginc v moški konkurenci ter Monika Hrastnik in Špela Horvat v ženski, vsi pa bodo tekmovali med člani. Zaradi okužb z novim koronavirusom v ekipi na tekmah v Mariboru ne bo ekipe Sinter Brakes Team, poroča portal mtb.si. Doma ostajajo članski državni prvak Žak Gomilšček ter mladinca Žan Pirš (pravtako državni prvak) in Marko Niemiz, je na mtb.si objavil Andrej Dekleva in pojasnil smolo, ki jo je imel Gomilšček: "Za bris, odvzet v Leogangu, sploh ni dobili izvida, in tako do včerajšnjega treninga v nobenem primeru ne bi mogel dostaviti dveh negativnih testov, samo v drugi dirki pa ne bi mogel nastopiti." Namesto sedmerice Slovenk in Slovencev bo po pohorski strmini tako drvela le četverica, med katerimi ne bo mladincev.

SPOŠTUJMO NAVODILA REDITELJEV NA PRIZORIŠČU TEKMOVANJA  🏆🏆 Na start tekem svetovnega pokala v spustu z gorskimi kolesi...

Objavil/a Visit Pohorje dne Sreda, 14. oktober 2020

Jutri gre zares

Po torkovem ogledu proge in današnjih treningih se jutri na Pohorju začenja zares. Med 8.30 in 11.45 bo proga odprta za uradne trening spuste vseh kategorij. Ob 12.15 se bo začela razvrstitvena vožnja za ženske mladinke, petnajst minut kasneje jim bodo sledili vrstniki v kvalifikacijah mladincev. Ob 13.30 bodo na sporedu kvalifikacije za članice, ob 14. uri pa moške kvalifikacije.

Jutri v Večeru intervju z Moniko Hrastnik, tretjo s svetovnega prvenstva v spustu z gorskim kolesom minuli vikend v Avstriji ter podroben pregled proge za svetovni pokal na Pohorju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta