Pogačar trdno v sedlu: Na srečo imam dovolj veliko prednost

ŠR, STA
16.05.2024 18:25

Francoz Julian Alaphilippe zmagovalec 12. etape kolesarske dirke po Italiji, naš as ostaja na prvem mestu v skupnem seštevku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Julian Alanphilippe je z več kot pol minute prednosti prečkal ciljno črto.
EPA

Francoz Julian Alaphilippe je zmagovalec 12. etape kolesarske dirke po Italiji, slovenski as Tadej Pogačar pa ostaja na prvem mestu v skupnem seštevku. Razgibana etapa s trinajstimi vzponi je bila pisana na kožo ubežnikom. Alaphilippe se je v beg podal že 125 kilometrov pred ciljem, večino časa je kolesaril z domačinom Mircom Maestrijem, na zadnjem vzponu deset kilometrov do cilja pa se je otresel še slednjega in s prednostjo več kot pol minute pred najbližjimi zasledovalci prečkal ciljno črto v Fanu od jadranski obali.

Enaintridesetletnik je zabeležil 42. etapno zmago v karieri, prvo na premiernem nastopu na Giru. Zdaj se lahko pohvali z etapnimi zmagami na vseh treh največjih dirkah: na Touru je dobil šest etap, po eno ima po Španiji in Italiji. "Moja velika želja je bila zmaga na Giru, zato sem zdaj presrečen. Zahvaliti se moram Maestriju, ki je odlično sodeloval. Brez njega mi ne bi uspelo. V zadnjih kilometrih sem poganjal na vso moč in zadržal prednost," je dejal Julian Alaphilippe.

Pogačar je v cilj prišel več kot pet minut za zmagovalcem in je v skupnem seštevku zadržal dve minuti in 40 sekund prednosti pred Kolumbijcem Danielom Martinezom. "Alaphilippe je pokazal, da se je vrnil v velikem slogu. Tako to počnejo šampioni. Trasa je bila kar zahtevna, saj je imela številne kratke vzpone. Na srečo imam v skupnem seštevku dovolj visoko prednost. To je bila etapa, ki bi jo z veseljem skušal dobiti, a tu sem zaradi skupnega seštevka," je dejal Tadej Pogačar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta