Pogačar v sprintu ugnal Van Aerta in dobil VN Montreala

Asja Lednik Štrukelj
11.09.2022 22:43

Slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je zmagovalec velike nagrade Montreala, ki spada v svetovno serijo kolesarstva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Dvakratni zmagovalec dirke po Franciji je v ciljnem sprintu peterice ugnal drugouvrščenega Belgijca Wouta Van Aerta ter tretjega Italijana Andreo Bagiolija.

Za Pogačarja je to že 44. zmaga v karieri ter 14. v letu 2022. Potem ko je bil pred dvema dnevoma na VN Quebeca še malce v ozadju, tudi trasa pa mu tam ni bila tako pisana na kožo, je tokrat na težji preizkušnji s 4842 višinskimi metri za zaključek prihranil največ moči in ugnal tudi v takšnih zaključkih sijajnega Van Aerta (Jumbo-Visma). Tretji je bil tik za Belgijcem Bagioli (Quick-Step Alpha Vinyl).

Van Aert je imel že na najdaljšem vzponu v zadnjem krogu težave s sledenjem boljših hribolazcev, v zaključnem sprintu peterice pa tudi iz zavetrja ni imel dovolj moči, da bi premagal 23-letnega Slovenca. Ta je slavil z dolžino kolesa prednosti.

Večina najboljših kolesarjev se bo zdaj iz Kanade podala v Avstralijo, kjer bo med 18. in 25. septembrom na sporedu svetovno prvenstvu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta