(POGOVOR) Marcel Lorber: Žoga nas ni poslušala

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
07.12.2023 14:30

So nogometaši Maribora lahko, glede na prikazano, zadovoljni s točko za remi 3:3 v Kopru? "Je nekaj razočaranja, prevelikega nezadovoljstva pa ni," odgovarja 19-letni vezist vijoličastih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marcel Lorber (v padcu) je okusil ostre dvoboje na sredini igrišča.
Zdravko Primožič/FPA

Ne le atraktivne poteze, kot sta projektil Arnela Jakupovića z razdalje in škarjice Hilala Soudanija, tudi kup napak je zaznamoval igro nogometašev Maribora na tekmi 18. kroga prve lige v Kopru. Da se napaka lahko zgodi enkrat, ko se ponovi dvakrat, trikrat, pa je nedopustno, je po dvoboju na Bonifiki opozarjal trener vijoličastih Ante Šimundža. Je pa bil zadovoljen s tem, da se je njegovo moštvo trikrat vrnilo po zaostanku. Bilo je premalo za zmago, a ravno dovolj za remi 3:3. "To je karakter igralcev, ki so bili na igrišču, in karakter teh, ki so prišli not. To je pot, to je pomembno," je o vrnitvah dejal šef vijoličaste slačilnice.

"Tekma preobratov. Tu se pokaže pravi karakter. Ko ne gre, je treba najbolj stisniti. Na žalost nismo mogli iztržiti treh točk," pa je gostovanje na Obali podčrtal Marcel Lorber. Precej drugače kot v nedeljo, ko so v Ljudskem vrtu suvereno, s 3:1, odpravili Olimpijo, so Štajerci začeli v Kopru. "Zgodilo se je, da nas žoga ni poslušala. Proti Olimpiji je vse šlo v gol, tokrat se je zgodilo obratno. Prišel je dan, ko ni šlo, je pa bilo treba pokazati karakter, se boriti," je povedal 19-letni vezist.

Ko trikrat zaostajaš, je z osvojeno točko težko biti nezadovoljen. "Po pravici povedano, smo si vsi zelo želeli zmage, da bi povezali dobro serijo, zato je nekaj razočaranja. Prevelikega nezadovoljstva pa vseeno ni, saj vemo, da smo dali vse od sebe. Z glavo moramo biti že v naslednji tekmi, to je mimo," je o vzdušju iz slačilnice poročal nogometaš iz Rogaške Slatine, ki je pred selitvijo v Maribor igral tudi za mlajše selekcije Aluminija. 

No, preden se bo moštvo povsem posvetilo ponedeljkovi tekmi 19. kroga proti Radomljam v Domžalah, bo treba opraviti analizo prikazanega na Primorskem. Na sredini igrišča je bilo pestro, predvsem vezista Kopra Luka Vešner Tičić in Ahmed Ankrah sta vijolice pogosto spravila v težave. "Bilo je kar težko, veliko je bilo duelov v sredini. V naši zvezni liniji smo morali igrati zelo hitro, ker so bili igralci Kopra zelo agresivni. Vračali smo jim z enako agresivnostjo," je Lorber dejal o bitki v srednjem delu igrišča, kjer moštvu zaradi rumenih kartonov ni mogel pomagati Blaž Vrhovec. "Ko en igralec manjka, morajo drugi opraviti njegovo delo. To je naloga igralcev na igrišču. Je pa res, da Blaževa energija zelo pripomore ekipi."

V 18. krogu prve lige je še 16. začel v prvi enajsterici, šestič na igrišču ostal vseh 90 minut. Čeprav je tudi po trenerski menjavi obdržal mesto v ekipi, se mladenič ne slepi, da je njegova naloga v Ljudskem vrtu že opravljena. "Vsaka tekma je novo dokazovanje. Nihče v Mariboru nima zagotovljenega mesta, v tem klubu moramo vedno stremeti k zmagam. Vsak trening, vsak dan te čaka novo dokazovanje. Le tako lahko pridobim zaupanje," je sklenil Marcel Lorber.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta