Pred koncem rednega dela lige ABA poslastica: Evroligaška Crvena zvezda bo test Olimpije za četrtfinale

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
24.04.2023 06:00

Redni del košarkarske lige ABA se danes ob 18. uri s poslastico zaključuje v Stožicah; Cedevita Olimpija bo gostila evroligaško Crveno zvezdo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pol leta po tem, ko je bila tekma prvotno na sporedu, se bosta Olimpija in Zvezda vendarle udarili.
Crvena zvezda Meridianbet/Djordje Kostić

To bi morala biti že tekma tretjega kroga, a slovenski ljubitelji košarke bodo pol leta kasneje v Stožicah vendarle dočakali spopad Cedevite Olimpije in evroligaške Crvene zvezde. Prelaganje medsebojnih tekem med kluboma je, malo zaradi evropskih obveznosti in malo zaradi igric s covidnimi okužbami, zadnja leta kar stalnica. Še na tekmah smo videli kakšno kontroverzno potezo, denimo ko je predlani ob preobratu Zvezde v Beogradu v zadnji minuti zaradi domnevnega izpada elektrike mrknil televizijski prenos, zaradi česar so se pojavili dvomi o sodniških odločitvah. No, Zvezda tovrstne dvome letos izraža ob tesnih zmagah mestnega rivala Partizana.

Tokratni obračun morda ne bo imel tolikšnega naboja, saj na končni razplet tekmovanja ne bo imel nikakršnega vpliva. Aktualni prvaki lige bodo redni del tekmovanja končali na drugem mestu za Partizanom, zmaji na četrtem mestu, še za Budućnostjo. Oboji bodo tako v četrtfinalu, ki se bo igral na dve zmagi (termin prvih tekem še ni določen), imeli prednost domačega igrišča in vlogo favorita - Zvezda proti Studentskom centru, Olimpija proti FMP-ju. Čeprav vsaj za zdaj kaže, da rdeče-beli izgubljajo primat proti mestnim tekmecem, črno-belemu Partizanu, ki se je uvrstil med najboljših osem v evroligi, pa predstave še vedno pričajo o izjemni moči. Zvezda je v ligi ABA na 25 tekmah izgubila trikrat (Olimpija osemkrat), med evropsko elito pa ima polovični izkupiček 17 zmag in 17 porazov (Olimpija v drugorazrednem evropskem pokalu tri zmage, 15 porazov). A zmaji so se na prvi medsebojni tekmi, januarja v Beogradu, dobro upirali gostiteljem, končalo se je s 100:95. Trener Ljubljančanov Miro Alilović napoveduje, da bo ta tekma predvsem test za četrtfinale in priložnost za popravljanje napak.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta