Prenos bo! Tekma nogometašev Maribora iz Romunije tudi za slovenske gledalce

Mar.K.
01.08.2024 15:30

Še v dopoldnevu pred povratno tekmo drugega predkroga konferenčne lige v Craiovi se je zdelo, da bodo slovenski gledalci ostali brez televizijskega prenosa, a nato se je zgodil preobrat.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor bo proti Universitatei branil prednost z 2:0.
Andrej Petelinšek

Kje bo prenos? To je bilo najpogostejše vprašanje navijačev nogometašev Maribora (pa tudi ostalih ljubiteljev nogometa v Sloveniji) pred nocojšnjo povratno tekmo drugega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo vijoličastih proti romunski Universitatei Craiovi. Še v dopoldnevu pred tekmo se je zdelo, da prenosa iz Craiove, kjer bodo slovenski podprvaki branili prednost z 2:0 iz Ljudskega vrta, ne bo prenašala nobena od slovenskih televizij. Cena, ki jo je postavila Universitatea - v tem delu kvalifikacij je trženje televizijskih pravic še v domeni klubov -, je bila za njih previsoka, a nato se je zgodil preobrat. Tekmo, ki se bo začela ob 19. uri, si bodo lahko slovenski gledalci ogledali na programu Šport TV 1.

Kako je prišlo do preobrata? Kot smo izvedeli, je Acun Ilicali, (bodoči) strateški partner 16-kratnih slovenskih prvakov, danes zjutraj od klubskih delavcev želel izvedeti, kje si bodo navijači v Sloveniji lahko ogledali tekmo. Ko je izvedel, da prenosa ne bo, ker je cena zanj previsoka, pa je preko svojega medijskega podjetja Acun Medya odkupil televizijske pravice za področje Slovenije in Turčije. Acun Medya bo sliko, ki jo bo zagotovila romunska TV-postaja Digi Sport, za področje Slovenije odstopila televiziji Šport TV. Pogodbe so podpisane, prenos je torej zagotovljen.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta