Preobrat Olimpije proti Muri, žvižgi za Čontalo na Fazaneriji

Miha Dajčman Miha Dajčman
17.09.2022 22:24

V derbiju 10. kroga prve lige so zeleno-beli v gosteh s 3:2 premagali Muro

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Timi Max Elšnik je postavil končni izid tekme v Murski Soboti.
Andrej Petelinšek

Prvič v sezoni se je Olimpija na prvoligaški obračun pripravljala po porazu, muraši pa so prvo četrtino sezone zaključili s pomembno zmago nad Koprom. V prvem medsebojnem obračunu v sezoni so v Stožicah slavili Ljubljančani, tudi na reprezentančni premor bolj veseli odhajajo zeleno-beli.

Gostitelji pod vodstvom Damirja Čontale so odlično začeli dvoboj z vodilnim moštom lige. Že v šesti minuti je Tio Cipot lepo podal v prostor Mirlindu Dakuju, kosovski napadalec pa je silovito streljal, žoga se je od prečke odbila v mrežo za hrbtom nemočnega Denisa Pintola. V 20. minuti so Prekmurci vodili že z 2:0, znova je zadel Daku, ki je preigral vratarja Pintola po podaji Žige Kousa v prostor. Daku je dosegel šesti prvenstveni gol.

Muraši so pritiskali še nekaj minut, veliko priložnost za 3:0 je zapravil Luka Bobičanec, nato pa je obračun postal manj dinamičen. V 28. minuti so do znižanja zaostanka prišli Ljubljančani, Svit Sešlar se je pred golom Matka Obradovića po eni od prekinitev znašel sam in dosegel četrti gol v sezoni.

Drugi del tekme se je začel podobno neatraktivno, kot se je zaključil prvi polčas. V 67. minuti so zmaji izenačili na 2:2, šesti gol v tem prvenstvu je dosegel Mustafa Nukić. V nadaljevanju muraši niso imeli veliko od igre, deset minut pred koncem rednega dela pa je Ljubljančanom uspel veliki preobrat. Kapetan Olimpije Timi Max Elšnik je zadel, kar mu na preteklih tekmah ni uspelo, po protinapadu in lepi podaji Nukića s peto je suvereno zaključil za 3:2.

Zaključek tekme je bil dramatičen. Tik pred koncem rednega dela je Mihael Klepač že preigral Olimpijino obrambo, nato pa zadel zunanji del mreže in domači navijači so se veselili zaman. V sodnikovem dodatku pa je Matko Obradović ubranil strel Almedija Ziljkića iz enajstih metrov, toda Ljubljančani so se pod vodstvom Alberta Riere veselili devete prvenstvene zmage. Domači navijači so trenerju Mure Damirju Čontali ob odhodu proti slačilnici namenili žvižge.

Odzive iz obeh taborov objavimo na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta