Prestopni rok v Ljudskem vrtu: Menjava za Makoumbouja že pripravljena, Žugelj vsaj do torka ostaja vijoličast

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
24.07.2022 20:55

Nogometaše Maribora bo okrepil vezist Vladan Vidaković, prihod krilnega napadalca Eneja Jeleniča padel v vodo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nino Žugelj je najbrž že odigral zadnjo tekmo v Ljudskem vrtu, bo pa ostal v kadru Maribora za povratno tekmo proti Šerifu.
Andrej Petelinšek

Ob zmagi proti Gorici še ena dobra novica za navijače nogometašev Maribora. Vijoličasti so našli zamenjavo za Antoineja Makoumbouja v zvezni vrsti. V Ljudski vrt se seli 23-letni defenzivni vezist Vladan Vidaković, dosedanji član srbskega prvoligaša, Spartaka iz Subotice. Da je prestop tik pred realizacijo, je že v soboto poročalo več srbskih medijev. Kluba posla sicer še nista potrdila, so se pa po naših informacijah pod Kalvarijo že dogovorili z novincem, ki je v prejšnji sezoni v Srbiji odigral 24 ligaških tekem in zbral dve asistenci, v prvi enajsterici pa je bil tudi na obeh tekmah v aktualni sezoni. Na Štajersko se v Novem Sadu rojeni nogometaš, ki ima ob srbskem tudi hrvaško državljanstvo, ne bo preselil zastonj. Po poročanju srbskih medijev naj bi Maribor Spartaku za vezista, ki je (bil) član Spartaka od januarja 2019, pred tem pa je igral za Voždovac, Hajduk iz Kule in Radnik Obrenovac, odštel 450 tisoč evrov odškodnine. No, po informacijah iz Slovenije naj bi bila odškodnina vendarle nižja. Kot je poročal Sportklub, naj bi bila selitev Vidakovića težka 150 tisočakov. K drugi številki pritrjujejo tudi naši viri blizu vijoličastega kluba. Novinec 16-kratnim slovenskim prvakom na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Šerifu sicer še ne bo mogel pomagati, saj nima pravice nastopa v Kišinjevu.

Da do konca poletnega prestopnega roka ne bo ostalo le pri doslej potrjenih prihodih, je že po prvi tekmi proti Šerifu jasno namignil športni direktor Maribora Marko Šuler. Napovedal je vsaj dva prihoda. Ob odhodih in težavah s poškodbami vijoličasti okrepitve krvavo potrebujejo, če želijo ostati tako na evropski kot na domači fronti. S poškodbo Marka Božića se je pojavila tudi vrzel v napadalnem delu zvezne vrste. Ena od rešitev na krilnem položaju naj bi bil Enej Jelenič. Devetindvajsetletni Primorec, ki ima tudi en nastop za slovensko člansko reprezentanco, je bil nazadnje član italijanskega tretjeligaša iz Padove, poleti pa je postal prost igralec. S krilnim napadalcem, ki se je nogometne abecede naučil pri Jadranu iz Dekanov, v slovenski prvi ligi pa debitiral v dresu Kopra, so se Mariborčani sicer pogovarjali, a je po naših informacijah možnost prestopa padla v vodo.

S tem pa se iskanje krilnega napadalca ne bo zaključilo. Vrzel na tem položaju naj bi se kmalu namreč še povečala. Za Nina Žuglja so se resno ogreli norveški prvaki, Bodo/Glimt naj bi po poročanju Nogomanie za 22-letnika, ki je za člansko ekipo Maribora v vseh tekmovanjih zbral 41 nastopov in dosegel sedem golov, ponudil milijon evrov odškodnine. Žugelj bo jutri sicer še del ekipe, ki se bo odpravila v Moldavijo, a podobno prakso so vijoličasti ubrali že pri Makoumbouju, ko se je z italijanskim Cagliarijem dogovoril, da pred prestopom še pomaga ekipi na povratni tekmi prvega predkroga lige prvakov proti Šahtjorju iz Soligorska.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta