Prihranki so šli za slovenskega asa: Kako je Primož Roglič Jumbo-Vismo zamenjal za Boro-Hansgrohe

Uroš Gramc Uroš Gramc
06.10.2023 20:11

Šef nemškega moštva Ralph Denk ni presenetil, je pa predčasno oznanil, da se Primož Roglič seli v zasedbo Bore-Hansgrohe

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jutri se bo še zadnjič na startno listo podpisal v dresu Nizozemcev, nato bo rumeno barvo zamenjala zelena.
Epa

Negotovosti je bilo konec dan pred pričakovanji. Primož Roglič je nameraval sporočiti ime novega delodajalca po svoji zadnji dirki sezone, jutrišnji klasiki odpadlega listja, a ga je novi šef prehitel. Ralph Denk je na tiskovni konferenci oznanil, da se slovenski šampion seli iz Nizozemske v Nemčijo, iz Jumbo-Visme v Boro-Hansgrohe. "Za kolesarja in menedžerja ekipe je potrebna potrpežljivost. Ne vodi vedno prvi napad do uspeha. Pred osmimi leti se nam je Primož skoraj pridružil kot novinec v profesionalizmu. Zdaj prihaja k nam kot uveljavljen profesionalec z dolgim seznamom zmag in uspehov, ki so jih dosegli le redki. Zelo vesel sem, da lahko sporočim to novico," Nemec, ki si je z angažmajem 33-letnika najbrž najlepše darilo za skorajšnjega abrahama podaril kar sam, sicer ni presenetil, saj so te govorice zadnje dni vse glasnejše.

Denk: Pečat na največjih dirkah

"Veselim se tega koraka, čeprav je sprememba moštva zame povsem nov teritorij," pa je povedal Kisovčan. V pelotonu boste težko našli kolesarja, ki je menjal manj ekip. Roglič je prve tekmovalne korake naredil pri Adrii Mobil, iz Novega mesta pa se je že po treh letih izstrelil med svetovno elito in vseh osem sezon odpeljal pri Jumbu. "Lepi spomini s srečanja izpred let so olajšali pogajanja. Odločilen dejavnik je bil, da je ekipa zelo motivirana za delo z mano in da imamo enake zamisli," je dejal Zasavec. Te se seveda vrtijo okrog največje dirke na svetu - po Franciji, ki mu je spolzela skozi prste pred tremi leti, v naslednjih dveh pa zaradi padcev in poškodb sploh ni pripeljal do Elizejskih poljan. Ob večkratnem uspehu na Vuelti in letos na Giru mu je drugih ciljev, kar se tiče tritedenskih dirk, praktično zmanjkalo. "Odločilni nisi bili uspehi, ampak kar leži pred nami. Skupaj želimo pustiti pečat na največjih dirkah. Primož ceni moč ekipe in pozna velik potencial bodočih moštvenih kolegov. Prepričan sem, da bo njegova osebnost navdihnila vse moštvo, ker je vodja z željo zmagovati, a je hkrati ekipni kolega. Najpomembnejše pa je, da resnično ljubi, kar počne, in to je zame ključ do uspeha," je povedal Denk, ki našega asa med vsemi svojimi postavlja kot nesporno številko ena.

EPA

Pri Nemcih bo imel največjo podporo pri Avstralcu Jaiju Hindleyju (zmagovalcu lanskega Gira), Rusu Aleksandru Vlasovu (lani petem na Touru), ki ga je denimo v torek v Vareseju ugnal na ciljni črti, in drugih, tudi 20-letnem izvrstnem Belgijcu Cianu Uijtdebroeksu, kateremu bi lahko bil odličen mentor. Ekipa se je zaradi financ v povezavi z Rogličem številčno zmanjšala (s 30 na 27). Zapustilo jo je deset kolesarjev (okrepilo sedem), med njimi irski sprinter Sam Bennet, Avstrijec Patrick Konrad (Lidl-Trek), Nemec Nils Politt (Emirati) in Nizozemec Ide Schelling (Astana), ki je letos zmagal v tretji etapi dirke po Sloveniji. Bora se je letos po treh letih vrnila na našo največjo preizkušnjo in morda je to priložnost, da z njo spet pride tudi Primož Roglič.

Nov mejnik po Saganu

Kako dolgo bo v nemškem dresu, Denk ni razkril, le "več kot eno leto," je dejal. Bavarec je segel globoko v žep. Po nekaterih informacijah je odštel tri milijone evrov odškodnine Jumbo-Vismi, nato pa naj bi zagotovil še več kot pet milijonov evrov za vsako od naslednjih dveh sezon. Dodal je, da denar ne bo prišel od Red Bulla, kot so poročali nekateri mediji, ampak iz privarčevanega v prejšnjih letih. Nemška zasedba se je na veliko sceno prebila s Petrom Saganom leta 2017, Slovaku so pet sezon zagotavljali podobno plačo kot zdaj Slovencu, z ugašanjem uspehov pa je postal zanje predrag in se je bil primoran preseliti (v TotalEnergiers, pri katerih je v nedeljo odpeljal zadnjo dirko v karieri). Bora-Hansgrohe naj bi sicer imela letni proračun od 15 do 18 milijonov evrov (po različnih virih), kar jo med 18 moštvi svetovne serije uvršča na rob deseterice. Jumbo-Visma je denimo na tretjem mestu, v blagajni naj bi imela deset milijonov več.

"Po odhodu Petra Sagana je Primož Roglič nov mejnik za nas," je povedal Ralph Denk: "Je med najboljšimi kolesarji na svetu, letos je zmagal na praktično vsaki dirki. Menim, da bo to pozitivno vplivalo na celotno moštvo. Na vseh sestankih, ki sva jih imela, me je navdihoval z različnimi stvarmi." Boro bo za novo sezono okrepilo še šest kolesarjev. Med njimi so avstralski sprinter Sam Welsford, dva mladeniča, Avstrijec Alexander Hajek in lanski mladinski svetovni prvak Nemec Emil Hercog. Najbolj znani imeni sta Kolumbijec Daniel Martinez (Ineos) in predlanski italijanski prvak v kronometru Matteo Sobrero (Jayco-Alula). Roglič iz Jumba ni pripeljal nobenega pomočnika, bi pa naj trenerja Marca Lambertsa, kar sicer še ni uradno, se je pa 61-letniku, ki je bdel tudi nad Woutom van Aertom, Belgijec po ponedeljkovi zmagi na pokalu Bernocchi že zahvalil za kar dvanajstletno sodelovanje.

EPA

Naj diamant zadnjič zasije

Na najlepši možen način se želijo od Kisovčana posloviti tudi pri Jumbo-Vismi. "Njegovo obdobje želimo zaključiti z vrhunsko predstavo in upati, da bo brušen diamant, kar Primož je, ponovno zasijal," je dejal športni direktor Marc Reef. Dirka po Lombardiji, ki starta v Comu in se po 238 kilometrih in kar 4600 višinskih metrih zaključi v Bergamu, je še ena od Rogličevih neizpolnjenih želja. Na njej je nastopil največkrat (4) od vseh petih spomenikov, najvišje pa posegel predlani, ko je bil četrti. Letošnji nastop je vzel zelo resno. "V zadnjem tednu je deloval zelo sproščeno. Iztržiti hoče največ, kar se je videlo na treningih in ob zmagi ter četrtem mestu na obeh dirkah. Podrobno si je ogledal progo, kar kaže na profesionalen odnos," je povedal Reef, ki bo med sedmerico vodil tudi Jana Tratnika.

Najtršega tekmeca bosta oba imela v tretjem Slovencu. Tadej Pogačar je lani postal prvi po Joaquimu Rodriguezu (2012-2013), ki je dirko dobil dvakrat zapored, zdaj pa lovi legendi, Fausta Coppija (rekordnih pet zmag) in Alfreda Bindo (4), ki sta jo trikrat zapored, ter šesterico, ki je pri treh lovorikah. Na tnalu je še več mejnikov, na cesti pa bo predvsem zanimivo videti prvi spopad Slovencev in Remca Evenepoela. Samo Jonas Vingegaard manjka od "velike četverice", a če bo šlo po načrtih, nam ta vojna napoveduje razburljiv Tour de France 2024.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta