Pritožba zavrnjena, Rogaška brez licence

ŠR
22.05.2024 20:12

"Rogaška ne izpolnjuje obveznih infrastrukturnih, športnih, pravnih in finančnih A-kriterijev za podelitev licence," sporočajo iz NZS. Tekmi dodatnih kvalifikacij med Nafto in Radomljami ne bosta odigrani.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osmo mesto na igrišču ni prineslo obstanka.
Aleš Cipot

Čeprav si je na igrišču priborila obstanek, Rogaška v prihodnji sezoni ne bo igrala v prvi ligi. Kot so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije, je bil obsoteljski klub v pritožbi na na prvi stopnji zavrnjeno licenco za pridobitev prvoligaške in Uefine licence za tekmovalno leto 2024/25 neuspešen. "Licenčna komisija NZS za pritožbe je pritožbo NK Rogaška zavrnila. Po skrbnem pregledu vseh pritožbenih razlogov in dodatno predložene dokumentacije je ugotovila, da NK Rogaška ne izpolnjuje obveznih infrastrukturnih, športnih, pravnih in finančnih A-kriterijev za podelitev licence," so sporočili z Brda pri Kranju.

Dodali so še, da tekmi dodatnih kvalifikacij za popolnitev mest v ligi med Radomljami, ki so v pravkar končani sezoni prve lige končale na devetem mestu, in lendavsko Nafto, ki je med drugoligaši osvojila drugo mesto, ne bosta odigrani. To daje slutiti, da bosta v prihodnji sezoni med prvoligaši igrala oba kluba, bo pa o načinu popolnjevanja lige odločal izvršni odbor NZS.

Rogaška je v svoji krstni sezoni v elitnem rangu slovenskega nogometa osvojila osmo mesto, sezona pa zanjo še ni končana, saj jo v petek čaka finale pokala Slovenije proti Gorici.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta