Prva liga: Pri Rogaški ni konca veselju

Borut Planinšič Borut Planinšič
23.09.2023 06:31

Prvoligaški nogomet končno v Rogaški Slatini, deveti krog z derbijem zaključita Maribor in Koper.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Črno-belim iz Rogaške Slatine ostane lep spomin na Krško: točka z Mariborom.
Robert Balen

Strasti po večnem derbiju v osmem krogu nogometnega državnega prvenstva so obrzdane, kazni podeljene, deveti krog sta že včeraj začeli moštvi Domžal in Aluminija. Nadaljuje se z mestnim obračunom v Ljubljani, nato se prva liga seli na Štajersko, na igrišča v Rogaški Slatini, Celju in za konec v Mariboru na derbiju kroga.

Bravo - Olimpija, danes ob 13. uri

Pozabite na dobrososedske odnose. Ko gre Olimpija na drugi konec Ljubljane, v Spodnjo Šiško, ji spodleti. Zadnji ligaški tekmi je tam izgubila z 1:6 in 0:1, občasno si vzame točko, na zadnjih šestih gostovanjih pri Bravu je dala vsega en gol. Domači so opogumljeni z remijem v Fazaneriji, Olimpijina samozavest je še bolj zrasla po zmagi na večnem derbiju. Evropska sreda v Franciji je pobrala nekaj moči in zmaji ne bi bili zmaji, če si ne bi privoščili še novega kadrovskega zapleta. No, sami pravijo, da ga ni, da je prestop Nicka Salihamidžića, sina nekdanjega asa Hasana, iz Bayerna spodletel zaradi igralčeve trme. Mladi Salihamidžić zelene obtožuje neresnosti, športni direktor Olimpije Goran Boromisa pa je v izjavi za javnost pripisal: "Nick je nadarjen igralec, ki mu svetujemo, naj se osredotoči na igranje nogometa in ne na družbena omrežja." Za nejevoljo v pisarnah Olimpije je tu še včerajšnja kazen disciplinskega sodnika zveze po divjanju navijačev na derbiju, odrezal ji je globo 8750 evrov (Mariboru 5750).

Rogaška - Mura, danes ob 15. uri

Končno doma! Rogaška tekmecev ne bo več gostila v Krškem, športni park v Rogaški Slatini je prenovljen za prvoligaške obračune. Kot naročeno, kajti črno-bele je že itak eno samo veselje. Slabo so začeli prvo ligo, izgubljali na igriščih in v administraciji, se skregali z zvezo, potem pa točka z Mariborom, druga z Radomljami in prejšnji konec tedna velika zmaga v Kidričevem. Ne, Rogaška ni za odstrel. Kako se ji bo zoperstavila Mura z novim trenerjem Vladimirjem Vermezovićem? Začel je bolj tako tako, s točko proti Bravu, in nadaljeval z niti ne lahkotnim ogrevanjem. Mura je v sredo v prvem krogu pokalnega tekmovanja pod okriljem MNZ Murska Sobota (noben drug prvoligaš pokala ni začel tako zgodaj, večina njihovih tekem bo 4. oktobra, Maribor začne komaj 31. oktobra, ko igra ali z Račami ali z Jurovskim Dolom) gostovala pri klubu prve medobčinske lige Dokležovju in zmagala z 2:0.

Celje - Radomlje, danes ob 17.30

Še bolj trdna bi lahko bila pozicija Celjanov v naskoku na naslov državnih prvakov, pa so v zadnji minuti v Kopru dobili gol za 1:1. Ostajajo edino neporaženo moštvo v ligi. V Celju so že padli Mura, Rogaška, Maribor in pod komando motivatorja ostrega jezika Alberta Riera se od Radomelj ne pričakuje nič drugega. Toda gostje pridejo z dodatno dozo optimizma. V prejšnjem krogu so v Domžalah kot gostitelji ugnali - Domžale, ki bi se tam morale počutiti bolj doma, pa so s sosedi izgubile tretjič zapored. Radomeljska tradicija v Celju je precej bolj kilava, osem tekem brez zmage, a moštvo trenerja Oliverja Bogatinova je vselej pritajena nevarnost.

Maribor - Koper, jutri ob 20.15

Več o prigodah z Josipom Iličićem in drugih zadevah iz Ljudskega vrta v obsežnejšem prispevku o NK Maribor v današnjem Večeru. Koper pa ... Prihajajo tekme, ko bo jasno, kaj zmore. Kajti čakajo ga kar tri zaporedna gostovanja: Maribor, Olimpija, Radomlje. Remi s Celjem je lepa popotnica v Ljudski vrt, in potem ko so v spopadih trenutne velike četverice slovenske lige "kanarčki" že spravili na kolena Olimpijo, v Maribor pridejo na tekmo, ki so praviloma polne nervoze še iz časov, ko je družina Guberac malo žugala in se malo objemala z Zlatkom Zahovičem. Med tednom je Koper dobil novega nogometaša, 22-letnega kanadskega Hrvata, vratarja Nikolo Čurćijo, ki je nazadnje igral za francoski Reims.

Krizni dnevi v Ljudskem vrtu: Se je že moralo tako zgoditi

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta