Radovan Karanović: Prvak mora biti osredotočen

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
23.07.2022 07:01

Nogometaši Maribora bodo nocoj ob 20.15 v Ljudskem vrtu gostili povratnico med slovensko elito, Gorico

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nino Žugelj je s predstavami v vijoličastem pritegnil pozornost norveškega prvaka.
Andrej Petelinšek

Vsaj za nekaj dni so v Ljudskem vrtu dvoboj proti Šerifu v kvalifikacijah za ligo prvakov postavili na stranski tir. Nogometaše Maribora čaka nocoj ob 20.15 na domačem stadionu tekma drugega kroga prve lige proti Gorici. "Gorica je zdaj prva misel. To bo tekma, na kateri si moramo povrniti samozavest tudi z rezultatom. Postaviti moramo nove temelje tudi v domačem prvenstvu," napoveduje trener vijoličastih Radovan Karanović.

Vrtnice so se po letu premora vrnile med slovensko elito, sezono pa so uspešno začele, v prvem krogu v Novi Gorici so z 2:0 premagale ljubljanski Bravo. Statistika z medsebojnih dvobojev je sicer krepko na strani 16-kratnih prvakov, Maribor se je na zadnjih 15 tekmah proti Gorici izognil porazu, kar 13-krat je zmagal. A vodja strokovnega štaba se na zgodovino ne zanaša. "Gre za zelo kompaktno ekipo, tudi motivacije ji ne bo zmanjkalo. Čaka nas zahtevna tekma, tudi mi se moramo pripraviti in odigrati maksimalno osredotočeno - kot se za prvaka spodobi," pravi Karanović.

Njegova ekipa je v novo sezono državnega prvenstva krenila precej slabše kot današnji nasprotnik. Karanović je v primerjavi s povratnim dvobojem proti Šahtjorju v prvem predkrogu lige prvakov v prvi enajsterici obdržal le vratarja Menna Bergsna, eksperiment s povsem spremenjeno postavo pa se proti Radomljam ni posrečil. Takrat je trener sicer zatrdil, da bi še enkrat naredil enako, a proti Gorici lahko na igrišču pričakujemo več igralcev, ki so v sredo na prvi tekmi drugega predkroga lige prvakov igrali proti Šerifu iz Tiraspola. "Tekmo bomo vzeli maksimalno resno - tako, kot se spodobi. Imamo slabo izkušnjo iz prvega kroga. Tokrat bomo tudi rotirali, a ne v takšni meri kot proti Radomljam. Dobiti moramo tri točke in s pozitivnim rezultatom iti na drugo tekmo kvalifikacij. Pričakujem maksimalen odziv fantov in zmago, saj v prvenstvu ne smemo narediti preveč kiksov," napoveduje prvi mož vijoličaste trenerske ekipe.

Vsaj na dva igralca nocoj ne bo mogel računati. "V ekipi zaradi poškodb zagotovo ne bo Marka Božića in Martina Milca," je potrdil Karanović. V nadaljevanju sezone se bo najbrž moral znajti tudi brez krilnega napadalca Nina Žuglja. Kluba posla sicer še nista potrdila, a Maribor naj bi že sprejel ponudbo norveškega prvaka Bodo/Glimt za 22-letnega Korošca.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta