Rajhov memorial privabil borce iz štirinajstih držav

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
29.03.2024 05:30

Mariborski ADK si je na tekmovanju v dvorani Tabor z drugim mestom zagotovil nastop na sklepnem turnirju Jadranske lige.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dekleta so bila zelo bojevita.
Andrej Petelinšek

Devetnajsti dvodnevni mednarodni turnir v ju-jitsu v spomin na Roberta Rajha, nekdanjega reprezentanta v judu in ju-jitsu, ki je preminil v prometni nesreči leta 2004, je v dvorano Tabor v Mariboru privabil kar 569 tekmovalcev iz 51 klubov in 14 držav. Hkrati z memorialom, ki ga je brezhibno izpeljal Ju-jitsu klub ADK Maribor, je potekal še ekipni turnir Jadranske lige, srednjeevropski del, v kateri je v preteklih letih mariborski klub žel vidne uspehe.

"Največ točk so osvojili borci JJK Jahorina iz Pal (Republika srbska), naš klub, ki je tekmoval z mladimi in nadarjenimi borci, pa je osvojil 18. mesto. Nekateri med njimi, Filip Žaucer, Taja Poštrak, Tristan Zemljič in predvsem Roki Kikec, ki bodo v prihodnjih dneh nastopili na evropskem mladinskem prvenstvu v Romuniji, so na borišču potrdili nadarjenost, tako da smo zelo zadovoljni z njihovimi nastopi," je povedal vodja stroke pri JJ ADK Maribor Karl Kelc. "Velja omeniti odlični dosežek Kikca, ki je med mladinci do 69 kilogramov osvojil drugo mesto, potem ko je do finala zmagal tri borbe, v odločilnem boju pa izgubil proti Gabrielu Rosiju iz italijanskega kluba ASD La Dolce Arte. V tej kategoriji je nastopilo 16 tekmovalcev, med njimi jih je bilo kar pet, ki jih čaka nastop na omenjenem evropskem mladinskem prvenstvu v Romuniji," je dodal Kelc.

V Jadranski ligi je v moški konkurenci nastopilo devet ekip, večinoma iz republik nekdanje Jugoslavije, v ospredju pa sta bila slovenska kluba Fudoshin Žalec, ki je osvojil prvo mesto, in ADK Maribor, ki je bil drugi. Kluba sta si zagotovila nastop na sklepnem delu elitne Jadranske lige.

Dvoboji v dvorani Tabor so bili privlačni.
Andrej Petelinšek

"Naša ekipa je do finala premagala tri ekipe, najprej Dinamo Russe iz Bolgarije s 5:1, nato Panda Herceg Novi iz Črne gore s 7:0 in v polfinalu Osensei Baleks Štip iz Severne Makedonije s 4:3. V finalu se je spoprijela z ekipo Fudoshin Žalec, ki je bila boljša s 4:3. Za ekipo ADK so nastopili Peter Golob, Zak Murko Koblar, Roki Kikec, Dejan Drobne, Gašper Topolinjak, Primož Doberšek in Tristan Zemljič. Fantom čestitam za odlične borbe," je Kelc pohvalil mlade tekmovalce.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta