Robert Hrgota: Že na treningu bo stresno

Zoran Mijatović
22.02.2023 10:24

V internih kvalifikacijah za mesto v ekipi, na tekmah pa po kolajne - pri slovenskih skakalcih časa za sprostitev ni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Hrgota je v zadnjih dveh letih do kolajn na velikih tekmovanjih spravil že pet skakalcev.
Igor Napast

Ni dvoma; na vsakem nordijskem svetovnem prvenstvu so glavne slovenske zvezde in magnet za navijače skakalci. Tudi letos bo tako, sploh ob visokoletečih željah njihovega trenerja Roberta Hrgote: "Na vsaki tekmi je želja kolajna. Predvsem na ekipni, pa tudi na mešani in obeh posamičnih. Tako je bilo na olimpijskih igrah, kjer smo osvojili dve, blizu pa je bila tretja. Želim, da nadaljujemo v tem ritmu."

Ne le, da je domače svetovno prvenstvo vrhunec sezone, tudi pridobljeno je bilo predvsem z mislijo na skakalce, saj se s tekači ali kombinatorci v svetovnem vrhu ne moremo pohvaliti. "Vsi smo v pričakovanju tega prvenstva. Smo že malce nestrpni. Verjamem, da ko se bo začelo, bodo fantje pokazali, kar od njih pričakujemo celo sezono. Domač teren in navijači bodo prednost za nas," se zaveda Hrgota, ki je v Planico popeljal udarno šesterico: Anžeta Laniška, Timija Zajca, Petra in Domna Prevca, Lovra Kosa in Žigo Jelarja. A tako na posamičnih kot na ekipni tekmi bo prostora le za štiri. Že na treningih se bodo tako v internih dvobojih kresale iskrice in kovale morebitne medalje: "Vsi vedo, kaj jih čaka na uradnem treningu. Vseh šest je močnih in sposobnih na obeh skakalnicah skočiti visoko. Verjamem, da bo četrtek zanje precej stresen. Kar je mogoče po eni strani dobro, saj potem pridejo na tekmo pod tem vtisom. Mogoče bo tako kot na olimpijskih igrah potem malce slabše v kvalifikacijah. Ampak vemo, da je pomembno, kaj bo na tekmi. Prvi teden smo osredotočeni na posamično in mešano tekmo. Sploh manjša skakalnica nam je všeč in bo zanimivo. Bo pa seveda kot vedno težko izbrati najboljše štiri."

Tudi zato, ker pod vodstvom Hrgote nosilcev medalj na velikih tekmovanjih ne manjka. Na zadnjem SP v Oberstdorfu je bil Lanišek bronast na mali skakalnici, Zajc, Kos in Peter Prevc (ter že upokojeni Cene Prevc) ekipno srebrni na olimpijskih igrah, ob tem Prevc in Zajc še zlata na mešani ekipni tekmi. Pa trenutna forma? "Anže je v Willingenu pokazal, da je v formi. Zadnji konec tedna v ZDA je bil malce specifičen. Timi je močan. Enako velja za Domna in Žigo. Tudi Lovro je lahko, računam pa prav tako na Petra," zaključuje Hrgota.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta