Rokometna liga prvakov: Hrusti premočni za mladce

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
23.11.2023 20:29

Madžarski prvak iz Veszprema je upravičil vlogo izrazitega favorita in v 8. krogu lige prvakov zanesljivo (41:31) premagal Celjane

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Najuspešnejši posameznik pri Veszpremu je bil s šestimi zadetki Celjan Gašper Marguč, ki pri madžarskemu prvaku igra že svojo deseto sezono.
EPA

Pivovarji, ki imajo najmlajšo ekipo v letošnji sezoni lige prvakov, so se proti madžarskemu Veszpremu, od koder prihaja ta hip morda najboljša ekipa v Evropi, podali z mislijo, da nimajo kaj izgubiti. V takšnem slogu so tekmo tudi začeli, pogumno in - vsaj v začetku - povsem enakovredno. Nekoliko je pešala le obramba, premalo so bili agresivni, težave jim je delal tudi ruski dvometraš Mark Sergei Kosorotov, ki je bil neustavljiv na položaju levega zunanjega. A izenačena igra ni trajala prav dolgo, madžarski prvak je stopil na plin, prednost pa je hitro narasla na šest golov (12:6). Celjanom je preglavice povzročal vratar Ignacio Biosca, ubranil je nekaj stoodstotnih priložnosti, med pivovarji pa je bil v tistih trenutkih najbolj razpoložen Mitja Janc, prvi strelec Celja v letošnjo sezoni lige prvakov.

V Veszprem, kjer navijači vselej zapolnijo vse sedeže v dvorani, je odpotovalo tudi nekaj celjskih privržencev, ki so v zadnjem delu prvega polčasa začutili, da bi njihovi ljubljenci lahko prišli blizu, a je manjkala pika na i. Veszprem, za katerega igrajo sama zveneča imena, med njimi tudi slovenski reprezentant Gašper Marguč, je Celjanom v prvem delu zabil 22 golov - točno toliko kot prejšnji teden, ko sta se ekipi srečali v Zlatorogu.

Telesno precej močnejši Madžari so v podobnem slogu nadaljevali v drugem delu in po sedmih minutah igre prvič prišli do dvoštevilčne prednosti (27:17). Celjani so bili spet preveč pasivni v obrambi, je pa seveda težko, ko na drugi strani stojijo takšni hrusti. V nadaljevanju so se slovenski prvaki sicer zbrali, prišli na minus šest, za kaj več pa je bila igra prepočasna, s premalo protinapadi, na postavljeno madžarsko obrambo pa je bilo vse precej težje. Veszprem je ne glede na razliko vseskozi igral na polno in mrežo Celjanov rešetal vse do konca. Skupno se je za hrbtoma celjskih vratarjev - Roka Zaponška in Gala Gaberška - znašlo kar 41 žog, s čimer so pristali na neslavnem drugem mestu po število prejetih golov na eni tekmi med vsemi ekipami letošnje lige prvakov. Pivovarji so v letošnji sezoni najelitnejšega evropskega tekmovanja tako doživeli še osmi poraz. Morda največja priložnost za prvo letošnjo zmago se ponuja prihodnji teden v sredo, ko v mesto ob Savinji prihaja poljska Wisla, na papirju najlažji nasprotnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta