Slovenska Bistrica: Vito Dragič in Lucija Tarkuš znova športnika leta

Irena Brdnik
26.02.2023 04:25

Športna zveza občine Slovenska Bistrica je tudi letos razglasila najboljše športnike, trenerje, športne delavce.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Športnika leta 2022 Lucija Tarkuš in Vito Dragič s trenerjema – Gorazdom Hrenom (levo) in Filipom Leščakom
Irena Brdnik

Naziv bistriški športnik leta 2022 si je skupno petič oziroma četrtič zapored priboril judoist Vito Dragič iz Judo kluba Impol, športnica leta pa je postala športna plezalka Lucija Tarkuš iz Alpinističnega kluba Impol, ki je športnica občine drugič zapored. Priznanje za najboljšega trenerja sta prejela trenerja obeh športnikov leta - Filip Leščak in Gorazd Hren, ki trenira športnico leta. Kolektivi leta so Judo klub Impol, Atletsko društvo Slovenska Bistrica, Alpinistični klub Impol Slovenska Bistrica in NK Kety Emmi & Impol Bistrica. V posameznih kategorijah so razglasili tudi perspektivne športnike in tri perspektive ekipe.

Priznanja so prejeli tudi športni delavci Silvo Kunčič KK Impol, Nani Franc Matjašič Športni klub M - Footgolf, Marko Pongračič OK Bistrica, Darja Krulc AD Slovenska Bistrica, Luka Ornik NK Bistrica, Uroš Drevenšek KK Bistrica, James M. Tomazin Šahovski klub Impol in Rado Vaner SSK Šmartno.

Posebna priznanja so prejeli paraolimpijec Franci Pinter, najboljši slovenski teakwondoist Ivan Konrad Trajkovič, košarkarski reprezentant Klemen Prepelič, Žan Jevšenak, član FC Benfica, reprezentantka v nogometu Kaja Korošec, reprezentanti v odbojki Tonček Štern, Žiga Štern, Alen Šket in Matic Videčnik, moto športnica 2022 Tjaša Fifer, Karl Vidmar za dolgoletno delo v Strelskem društvu Impol in Vito Martinčič za uspešno delo v nogometnem klubu.

Lucija Tarkuš
Marco Kost

Na svečanosti v viteški dvorani slovenjebistriškega gradu je uvodne besede prisotnim in čestitke nagrajencem namenil predsednik Športne zveze občine Slovenska Bistrica Bojan Fajs. Župan Občine Slovenska Bistrica Ivan Žagar pa je med drugim poudaril, da športniki promovirajo občino, "imamo uspešne športnike, športno infrastrukturo pa želimo nadalje držati v dobri kondiciji". Generalni pokrovitelj prireditve je bilo podjetje Impol, ki vrsto let podpira lokalni šport.

Lucija Tarkuš je ob prejemu priznanja ganjeno dejala: "Hvala vsem, ki me podpirajo – trenerji, klubi, starši, občina." Vito Dragič pa je dodal: "Upam, da bomo naslednje leto ponovno na odru." Njegovi največji lanski uspehi so 1. mesto XIX. mediteranske igre Alžirija, 1. mesto svetovni pokal Sarajevo, 1. mesto Pohorski bataljon Slovenska Bistrica, 2. mesto svetovni pokal Perth Avstralija, 2. mesto državno prvenstvo člani in članice Nova Gorica. Udeležil pa se je seveda še vrste drugih mednarodnih tekem.

Vito Dragič 
Andrej Petelinsek

Največji uspehi Lucije Tarkuš lani pa so 3. mesto težavnost - evropsko mladinsko prvenstvo Augsburg Nemčija, 4. mesto - evropski mladinski pokal Chambery Francija, 7. mesto težavnost - svetovno mladinsko prvenstvo Dallas USA in 2. mesto v težavnosti pri članicah in skupno 1. mesto pri mladinkah v balvanih in težavnosti - državno prvenstvo Kranj.

Prireditev, ki jo je povezovala Anja Sinič Lah, so glasbeno in plesno obarvali učenci Glasbene šole Slovenska Bistrica s klavirskim duom in na pozavni ob spremljavi klavirja ter baletno točko, nasmeh na obraz pa je iz občinstva izvabil Nejc Petek s humornima vložkoma.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta