Slovenski legionarji: Šeško že trese, Elsner pa brani najstnika

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
18.08.2024 20:30

Luka Elsner misijo z Reimsom začel s porazom, Kevin Kampl in Benjamin Šeško do zmage proti tretjeligašu, Jaka Bijol in Sandi Lovrić zacementirana v udarni postavi Udineseja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Benjamin Šeško je najprej zadel, nato pa še podal Luisu Opendi za gol.
Reuters

Počitnice so se končale tudi za nogometaše v petih najmočnejših evropskih ligah, na uverturi v novo sezono elitnih tekmovanj pa so nekaj dodali tudi Slovenci. Ne še vsi, Jana Oblaka z madridskim Atleticom prva naloga v španski la ligi čaka jutri, ko bo gostoval pri Villarrealu. Je pa ognjeni krst že doživel "Francoz".

Trener Luka Elsner, ki se je poleti iz Le Havreja, s katerim mu je v prejšnji sezoni uspelo obstati med prvoligaši, preselil v Reims, je v novi službi debitiral s porazom. Klub, ki je prejšnjo sezono v ligue 1 sklenil na devetem mestu, je v prvem krogu na domačem stadionu, potem ko je večino tekme igral z igralcem manj, z 0:2 padel pred Lillom.

Po uspešnem obdobju v Le Havreju je Ljubljančan nov izziv našel v Reimsu.
Emmanuel Lelaidier/HAC

Bolj kot igra je tekmo zaznamovala poškodba Angela Gomesa. Član Lilla se je zgrudil po trčenju z glavo z Amadoujem Konejem. Izgubil je zavest, tekma je bila prekinjena, nato pa so ga na nosilih odnesli z igrišča. "Spomnite me, da v bodoče ne skačem več v zračne duele," se je dan kasneje iz bolnišnice oglasil nekdanji član Manchester Uniteda in sporočil, da je z njim vse v redu. Elsner pa je stopil v bran 19-letnemu Koneju, ki je bil za start v 15. minuti kaznovan z rdečim kartonom. "Moramo mu pustiti, da prevzame nekaj odgovornosti za to, kar se je zgodilo, ne smemo pa ga vreči volkovom. Je mlad fant, ki je v posredovanje vložil preveč intenzivnosti in nasprotnega igralca spravil v nevarnost, a mu je za to zelo žal. Ko izstopimo iz športnega konteksta, to zelo vpliva nanj. Tu je odgovornost, a tu je tudi gotovost, kaj lahko prenese, zato ga bomo skušali zaščititi pred temi odzivi," je za francoske medije dejal Luka Elsner.

V Nemčiji bodo na začetek prvenstva počakali do konca prihodnjega tedna, ta pa je bil rezerviran za superpokal med Bayerjem in Stuttgartom, ki ga je po streljanju enajstmetrovk dobil branilec dvojne krone iz Leverkusna, in tekme prvega kroga nemškega pokala. Benjamin Šeško in Kevin Kampl tako nista bila brez dela. Na gostovanju pri tretjeligašu iz Essna sta oba začela v prvi enajsterici Leipziga, Šeško je v 12. minuti z golom odgovoril na presenetljivo vodstvo gostiteljev, nato pa še podal Luisu Opendi za vodstvo z 2:1. V drugem polčasu so rdeči biki zadeli še dvakrat in tekmo, na kateri je Kampl dobil polno minutažo, Šeško pa je bil zamenjan v 83. minuti, dobili s 4:1.

Petar Stojanović, ki za zdaj ostaja član Empolija, je nekaj tekmovalnega nogometa okusil že pred tednom dni. Za klub, ki ga je v prejšnji sezoni poslal na posojo v Sampdorio, je na tekmi italijanskega pokala proti drugoligaškemu klubu Catanzaro igral šest minut, na priložnost v elitni serie A pa bo moral še počakati. Empoli je sezono začel z remijem brez golov proti Monzi, nekdanji član Maribora, ki so ga po Euru resno snubili v Celju, pa je obsedel na klopi. Drugače je bilo s Sandijem Lovrićem in Jako Bijolom. Na gostovanju v Bologni sta oba začela v udarni enajsterici Udineseja. Videmčani so v novo sezono krenili z remijem 1:1. Lovrić je z nastopom zaključil v 58. minuti, tik za tem, ko so gostitelji povedli s strelom z enajstih metrov, Bijol, ki se ga po dobrih igrah na Euru povezuje s številnimi evropskimi klubi, pa je na igrišču ostal celo tekmo.

Jaka Bijol (vsaj na začetku sezone) ostaja nepogrešljiv član prve enajsterice Udineseja.
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta