Slovenski motokrosist Tim Gajser po padcu 15. v prvi vožnji Lommela

STA, Gr.G.
23.07.2023 15:59

V belgijskem Lommelu poteka 13. dirka sezone svetovnega prvenstva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Romain Febvre
Robert Balen

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva razreda MXGP v belgijskem Lommelu v prvi vožnji osvojil 15. mesto, potem ko je na začetku padel. Zmagal je Francoz Romain Febvre. V razredu MX2 je Jan Pancar uvodno vožnjo končal na 21. mestu.

V belgijskem Lommelu poteka 13. dirka sezone svetovnega prvenstva, a za svetovnega prvaka iz sezone 202 Gajserja šele druga, potem ko se je prejšnji teden uspešno vrnil v karavano po februarski hudi poškodbi. V kvalifikacijah je bil v soboto deseti, danes pa je v uvodnih krogih padel in zaradi tega izgubil precej mest. V nadaljevanju dirke se je uspešno prebijal iz ozadja in se hitro prebil med dobitnike točk, nazadnje pa je bil 15.

Vožnjo je dobil Febvre pred Nizozemcem Glennom Coldenhoffom in vodilnim v seštevku sezone Špancem Jorgejem Pradom, slednji je do tretjega mesta prišel s prehitevanjem Nizozemca Calvina Vlaanderna v zadnjem krogu. V seštevku sezone je imel Prado pred belgijsko preizkušnjo več kot sto točk naskoka pred tekmeci.

V razredu MX2 je slavil Belgijec Jago Geerts pred rojakom Lucasom Coenenom, tretji je bil Nemec Simon Längenfelder. Slovenski predstavnik v tem razredu Jan Pancar tokrat z 21. mestom ni prišel do novih točk v SP.

Druga vožnja VN Flandrije v razredu MXGP bo ob 17.10, v MX2 pa uro prej.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta