Slovenski nogometaši v tujini: Bijol in Lovrić nista ponovila napake, Šeško še naprej čaka na nov zadetek

Nik Brumen
28.10.2024 12:41

Kako so se minuli konec tedna odrezali slovenski nogometni legionarji, ki si kruh služijo v najmočnejših ligah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sandi Lovrić in druščina so tokrat unovčili prednost igre z igralcem več.
EPA

Nemčija: Šešku ne steče

Še en sušen teden je za Benjaminom Šeškom, ki je po dveh zapravljenih "zicerjih" v preteklem krogu nemške bundeslige tokrat doživel dokaj podoben scenarij. Leipzig je slavil po preobratu, potem ko so se rdeči biki v 15. minuti znašli v zaostanku proti Freiburgu, a slovenski napadalec nikakor ni našel recepta, kako priti do novega zadetka. Enaindvajsetletnik je bil najbljiže uspehu v 36. in 38. minuti. Najprej je iz neposredne bližine meril po sredini vrat in posledično nastreljal nasprotnega čuvaja mreže, nato pa se je slednji izkazal še ob poskusu Šeška z glavo. Šeško je na igrišču ostal vse do 65. minute, medtem ko je Kevin Kampl odigral celotno srečanje. Leipzig ob Bayernu še zmeraj ostaja edina neporažena ekipa v prvenstvu.

Španija: Odločil zgoden avtogol

Madridski Atletico z Janom Oblakom v vratih je v 11. krogu španske la lige, ki ga je zaznamoval el clasico, čakalo gostovanje pri Betisu, ki se ni končalo po željah rojiblancosov. Varovanci Diega Simeoneja so namreč žogo v lastno mrežo pospravili že v 4. minuti, kar je na koncu bilo dovolj za minimalen poraz. Gostitelji so sicer bili blizu povišanju vodstva v 27. minuti, toda takrat je Oblaka rešila prečka. Atleti so bili še najbližje zadetku v 80. minuti, ko je Angelu Correi veselje preprečila vratnica. Kapetan slovenske reprezentance je ob porazu svojega moštva zbral tri obrambe.

epa11678651 Atletico's Jan Oblak reacts after receiving the 1-1 goal during the UEFA Champions League soccer match between Atletico de Madrid and LOSC Lille, in Madrid, Spain, 23 October 2024. EPA/Juanjo Martin
Juanjo Martin

Italija: Repriza z uspešnim koncem

Jaka Bijol in Sandi Lovrič sta bila v dresu Udineseja na delu že v petek. Lovrič je na domačem obračunu proti Cagliariju zapretil v 23. minuti, a je gostujoči vratar njegov strel zaustavil. Nekaj minut kasneje pa se je za Videmčane ponovila zgodba iz prejšnjega kroga, saj je Antoine Makoumbou, nekdanji nogometaš Maribora, prejel drugi rumeni karton in se predčasno odpravil pod prho. Toda zgodba iz prejšnjega kroga se ni ponovila popolnoma, saj so nogometaši Udineseja prednost igralca več kronali z dvema zadetkoma in zmago, po kateri so le dve točki oddaljeni od drugega mesta. Tako Lovrić kot tudi Bijol sta odigrala vseh 90 minut.

Francija: Elsner izgubil, Zajc slavil

Luka Elsner je s svojimi varovanci v francoskem prvenstvu gostil Brest, ki je tokrat dobro formo z evropskih prizorišč uspel prenesti še na domačo sceno. Tekma je bila odločena že v prvem polčasu. Gostje so z dvema zadetkoma povedli že v uvodnih dvajsetih minutah po zaslugi najstrožje kazni in uspešno izpeljanega protinapada. Nogometaši Reimsa so do odhoda na odmor uspeli znižati zaostanek, a priključka v drugem polčasu niso ujeli. Na drugi strani se je Miha Zajc po več kot mesecu ponovno veselil zmage, njegov Toulouse je na gostovanju pri zadnjeuvrščenem Montpellierju suvereno slavil s 3:0. Slovenski vezist je v igro vstopil v 78. minuti.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Več vsebin iz spleta