Slovenski nogometaši v tujini: Šešku se je dvakrat ponovila Portugalska, Zahović in Janža blestela na Poljskem

Nik Brumen
21.10.2024 09:15

Kako so se prvi konec tedna po reprezentančnem premoru odrezali slovenski nogometni legionarji, ki si kruh služijo v najmočnejših ligah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čeipzig je premagal Mainz.
Reuters

Nemčija: Tekma, ki jo bo Benjamin Šeško želel čimprej pozabiti

Benjaminu Šešku se je portugalska mora z osmine finala evropskega prvenstva tokrat žal ponovila še na klubskem nivoju. Njegov Leipzig je sicer na gostovanju pri Mainzu po zadetkih Xavija Simonsa in Willija Orbana prišel do prve zmage proti omenjenemu tekmecu po več kot dveh letih, a bi ta lahko bila še izdatnejša. Slovenski reprezentančni napadalec se je namreč v 70. in 72. minuti obračuna znašel popolnoma sam pred domačim vratarjem Robinom Zentnerjem, toda v obeh primerih je bil slednji tudi uspešnejši. Kevin Kampl se je v 56. minuti na igrišča vrnil po poškodbi, rdeči biki pa skupaj z Bayernom še vedno zasedajo vrh prvenstvene lestvice.

Španija: Preobrat Atletica v drugem polčasu

Madridski Atletico je v 10. krogu španskega prvenstva na svojem stadionu gostil zasedbo Leganesa. Kljub terenski premoči domačinov so se prvi veselili gostje, in sicer je v prvem polčasu z močnim strelom Jana Oblaka uspel premagati Yvan Neyou. Četudi je Diego Simeone v nadaljevanju posegel po petih zamenjavah, njegovi varovanci niso uspeli priti do izenačenja oziroma so zapravljali izjemne priložnosti. Naposled je v 69. minuti z atraktivno potezo stanje na semaforju poravnal Alexander Sörloth. Rojiblancosi so odločno krenili po zmago in do vodstva prišli dobrih deset minut kasneje, ko je svoje izkušnje unovčil Antoine Griezmann, ki je moral kasneje zaradi grobega prekrška ter posledično prejetega rdečega kartona pod prho še pred iztekom rednega dela srečanja. Končni izid (3:1) je globoko v sodnikovem dodatku postavil Sörloth. Jan Oblak je tokrat zbral eno obrambo.

Udinese je zapravil lepo priložnost za velik skalp.
EPA

Italija: Pozno razočaranje z igralcem več

Težek krog je tudi za nogometaši Udineseja, ki so na San Siru proti AC Milanu doživeli boleč poraz. Boleč ni bil zaradi prevelike razlike v zadetkih, ampak ker so Videmčani imeli debelo uro igralca več na terenu. Gostitelji so povedli že v 13. minuti, nato pa je po slabi tretjini odigranega srečanja sledila slovenska akcija. Jaka Bijol je čez celotno igrišče zaposlil Sandija Lovrića, ki ga je je izza hrbta podrl nizozemski vezist Tijjani Reijnders, ki je moral predčasno pod prho, saj je slovenskemu reprezentantu preprečil, da bi se ta iz oči v oči soočil z nasprotnim vratarjem. Gostje so še naprej poskušali in v sodnikovem dodatku drugega polčasa prišli do izenačujočega zadetka, ki pa je bil po ogledu videoposnetka zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Sandi Lovrić je teren kultnega stadiona v italijanski prestolnici mode zapustil v 70. minuti, medtem ko je Jaka Bijol odigral celoten obračun.

Francija: Zajc prvič od začetka, Elsner po več kot dveh mesecih doživel poraz

MInuli konec tedna je bil poseben tudi za Miho Zajca, ki je prvič od prihoda k Toulousu tekmo pričel v začetni enajsterici, a se je njegovo moštvo pred obračunom proti Angersu definitivno nadejalo večjega uspeha, kot je bil remi. Zajc in soigralci so zaostanek iz pete minute uspeli izničiti v drugem polčasu, potem ko so nogometaši Angersa nekaj minut pred tem zapravili še enajstmetrovko. Slovenski vezist je odigral 73 minut.

Vikend bo čim prej želel pozabiti tudi Luka Elsner, ki je na gostovanju pri Auxerreu zabeležil drugi poraz v sezoni in šele prvega po več kot dveh mesecih. Domačini, pri katerih je nekoč navduševal tudi nekdanji slovenski reprezentant Valter Birsa, so v uvodni uri dvoboja mrežo tekmeca zatresli dvakrat, medtem pa so zapravili še najstrožjo kazen. Elsnerjevi varovanci so z golom Keita Nakamure tik pred koncem nekoliko ublažili poraz.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta