Šuler nad Tolića: Privatiziral si je tekmo. Tolić po zapravljeni enajstmetrovki: Tega si nikdar ne bom odpustil

M.D.
08.05.2023 15:34

Nogometaš Maribora, ki je v soboto v stoti minuti rednega dela obračuna z Olimpijo zapravil enajstmetrovko za osvojitev pokala, se je opravičil za neodgovorno ravnanje. Marko Šuler Hrvata ne vidi več v Mariboru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Ne morem razumeti, da se nekdo postavi nad klub, nad trenerja, nad vse."
Andrej Petelinšek

Po finalu pokala med Mariborom in Olimpijo, ki je na Stadionu Z'dežele osvojila dvojno krono, sta za medije iz mariborskega tabora spregovorila le trener Damir Krznar in športni direktor Marko Šuler, ki je slovenski nogomet primerjal z gnojnico. Na podelitev medalj za drugo mesto v tekmovanju vijoličastih ni bilo, danes pa se je za klubsko spletno stran oglasil Marko Tolić, ki je v stoti minuti rednega dela obračuna nonšalantno izvedel enajstmetrovko, njegovo "panenko" je Matevž Vidovšek z lahkoto ujel.

"Ure minevajo, občutki pa se ne spreminjajo. To so trenutki, ki so v nogometu najbolj boleči. Po finalnem dvoboju v Celju ni bilo veliko spanca, lovoriko smo izgubili v veliki oz. največji meri ne glede na sodniške odločitve ob koncu tekme zaradi moje nepremišljenosti in se ob tej priložnosti moram odzvati ter opravičiti za neodgovorno ravnanje. Poteza, ki sem jo povlekel z odločitvijo, da izvajam enajstmetrovko na takšen način, je nedopustna. Predvsem pa nesprejemljiva do soigralcev, strokovnega vodstva, celotnega kluba in navijačev, ki so nas v tolikšnem številu spremljali v Celju, ter do vseh, ki so nas spodbujali doma, ob ogledu TV-prenosa ali živijo z vijol’čnim utripom vsak dan.

Kaj ljudem pomeni NK Maribor, sem zelo dobro spoznal od 26. avgusta lani, ko sem prestopil prag Ljudskega vrta. Vsake zmage, vsakega uspeha moštva sem se neizmerno veselil in skušal prispevati svoj delež po najboljših močeh v obliki golov, asistenc ali izpolnjevanja zastavljenih nalog na igrišču. Žalostno je, da sem se spravil v položaj, da se bo mojih 9 mesecev v Mariboru zdaj ocenjevalo skozi to zgrešeno enajstmetrovko. Toda krivda je izključno na moji strani. Sprejel sem napačno odločitev, sprejeti moram tudi odgovornost za nesprejemljivo dejanje in posledice. Zahvaljujem se navijačem, ki mi pošiljajo sporočila podpore, se pa zavedam, da se je zgodilo nekaj, kar se ne bi smelo, in vem, da si sobotne nepremišljene poteze ne bom odpustil. Nikdar!" so besede Tolića, ki se je danes razveselil rojstva prvega otroka, povzeli na nkmaribor.com. 

Andrej Petelinšek

Za športni dnevni časnik Ekipa SN je o sobotnem derbiju še enkrat spregovoril športni direktor Maribora Marko Šuler. Pogovor s Korošcem bo objavljen v torkovi izdaji Ekipe SN, danes pa so na spletnem portalu Ekipa24 objavili komentar Šulerja o potezi Tolića.  "Privatiziral si je tekmo. Ne morem razumeti, da se nekdo postavi nad klub, nad trenerja, nad vse. Nikoli ne bom razumel. Da v dvoboju s tako velikim vložkom tako tvegaš in vse postaviš na kocko, je nepojmljivo," je dejal športni direktor Maribora. Korošec se je odločil, da posojenega igralca Dinama kaznuje: "Jaz ga ne vidim več igrati v dresu Maribora! Žal. Iz spoštovanja do navijačev, obenem je to tudi nespoštovanje nasprotnika."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta