Tadej Pogačar: Jonas je rekel, da se ne bo predal, in to se mi zdi prav

U.G.
15.07.2024 19:15

Slovenskega šampiona le še šest etap loči od tretjega slavja na največji dirki na svetu. A šampanjec še ni na hladnem, razmišlja le o obrambi pred napadi Vingegaarda in kako vsak dan rumeno majico pripeljati varno v cilj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Zelo sproščen in zgovoren je bil Tadej Pogačar na spletnem druženju z novinarji na drugi in zadnji prosti dan dirke po Franciji. "En krog smo šli s fanti s kolesi in v pekarno na 'brovnija'. Bil je eden najboljših v mojem življenju. Prosim, ne povejte mojemu nutricionistu, da sem ga jedel," je bil dobre volje Gorenjec. Kako bi ne bil, ko pa je z dvema zmagama v Pirenejih prednost pred Jonasom Vingegaardom povišal na več kot tri minute, ob tem pa je za skoraj štiri minute izboljšal rekord Marca Pantanija na Plateau de Beille, ki zna napovedati zmagovalca Toura. Na njem je legendarni Italijan slavil pred 26 leti in nato vknjižil "dvojček" Giro-Tour, kar lahko letos uspe slovenskemu asu, ki se je tistega leta komaj rodil.

"Na žalost nisem imel izkušnje, da bi ga srečal ali videl dirkati. V Italiji je Marco Pantani bog kolesarstva, ampak meni te primerjave niso všeč, sploh če je razlike skoraj 30 let," je dejal Pogačar, ki noče razmišljati niti o "dvojčkih, trojčkih, ampak le o tem, da vsak dan pridem do cilja v rumeni majici". Se pa zaveda, da je visoka prednost luksuz in da je na dobri poti do tretjega slavja na Touru. Pa tudi, da ga bo Vingegaard poskušal napasti. Najtežje tri etape, dve gorski in posamični kronometer, so na sporedu ob koncu. "Zagotovo si bodo pri Vismi izbrali eno etapo, ne obeh. Poskušali se bomo ubraniti, da jim ne bo uspelo kaj norega. Jonas je rekel, da se ne bo predal, in to se mi zdi prav. Težak zadnji teden bo, zagotovo bodo vsi pripravili velik ognjemet," je povedal mož v rumeni majici, ki živi v Monaku in veliko trenira prav na cestah, ki bodo dale zmagovalca 111. Toura. Najprej bo na vrsti najlažja od šestih etap do Nice, po 189 km od Gruissana do Nimes (1200 višincev) naj bi še zadnjo priložnost dobili sprinterji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta