Tenis na Taboru: Bečirovič Novak klonil na zadnji stopnici

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
13.05.2024 14:38

Na 17. turnirju Grawe Open na igriščih teniškega parka ŽTK Maribor uspešni tudi slovenski predstavniki

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marku Bečiroviču Novaku je v finalu zmanjkalo zbranosti.
Dušanka Mlakar

S finalnimi dvoboji se je na igriščih teniškega parka ŽTK Maribor na Taboru končal 17. mednarodni turnir Tennis Europe Junior Tour Grawe Open druge kategorije za igralce in igralke do 14 in 16 let. Na njem so, zlasti v dvojicah, uspešno zaigrali tudi slovenski predstavniki. V finalu dvojic do 14 let sta Gil Kita (As Litija) in Stefan Djokić (Slovan Ljubljana) s 6:3, 3:6, 11:9 premagala igralca ŽTK Maribor Jašo Pečovnika in Petra Škundriča, v finalu dvojic do 16 let sta Mark Laubič in Liam Lugarič (ŽTK Maribor) v finalu s 6:3, 6:2 ugnala dvojico Alexander Burmakin, Mihajlo Ilic (Luka Koper, Kanada).

Med posamezniki je največji dosežek uspel igralcu ŽTK Maribor Marku Bečiroviču Novaku, ki se je kot drugi nosilec turnirja do 16 let prebil v finale in se za turnirsko zmago spopadel s prvim nosilcem, Avstrijcem Gabrielom Niedermayjerjem; slednji je bil boljši s 7:5, 7:6. "Zadovoljen sem z zmago. Med igro sem imel nekaj težav s staro poškodbo na nogi, a sem vzdržal do konca dvoboja. Organizacija turnirja je bila brezhibna," je povedal zmagovalec. "Pred turnirjem sem pričakoval uvrstitev v finale in nato zmago, žal pa sem v finalnem dvoboju zaigral slabše kot znam. Tekmec je levičar, njegovi udarci so bili zelo neugodni, igral je bolj zanesljivo od mene, nisem imel nadzora nad loparjem in tudi nad glavo ne. Tudi na Bergantovem memorialu imam enake cilje," je povedal Mark Bečirovič Novak

Turnir deklet do 14 let je dobila Latvijka Marina Markina, do 16 let Hrvatica Nika Čakarun in fantov do 14 let Avstrijec Sebastian Pock. Večina igralcev in igralk se je s Tabora preselila v Ljudski vrt, kjer se je začel Bergantov memorial do 14 in 16 let v organizaciji TK Branik.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta