Tim Gajser najhitrejši v kvalifikacijah Loketa

N.S., STA
20.07.2024 19:00

Slovenski motokrosist Tim Gajser je bil najhitrejši v kvalifikacijah trinajste dirke sezone za svetovno prvenstvo na Češkem. Na progi pri Loketu je bil hitrejši od Španca Jorgeja Praga in Nizozemca Jeffreyja Herlingsa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hondaracing

Tim Gajser je za točko povečal prednost v skupnem seštevku; pred Pradom ima zdaj 35 točk naskoka, Herlings pa zaostaja 53 točk. Prva vožnja dirke za VN Češke v Loketu v razredu MXGP bo v nedeljo ob 14.15, druga pa ob 17.10. V MX2 bosta vožnji ob 13.15 in 16.10.

Motokrosisti so imeli po vrnitvi v Evropo - zadnji dve dirki sta bili v Indoneziji - teden premora. Na prvi je bil Gajser četrti, na drugi pa drugi za Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom. V Loketu v najmočnejšem razredu nastopa še Jan Pancar - v kvalifikacijah je bil 15., v razredu MX2 pa Jaka Peklaj.

Proga Loketske Serpentiny bo gostila tudi finale evropskega prvenstva v motokrosu za mlade voznike z motorji s prostornino do 65 in 85 kubičnih centimetrov. Slovenijo bosta zastopala Tim Repnik in Svit Vižintin v šibkejšem razredu ter Alex Novak v močnejšem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta