(VEČER NA EURU) Karničnik: Težko bo zaspati. Bijol: Po golu se je arena tresla. Jović: Vse življenje sem joker

Za medije so v mešani coni po tekmi spregovorili slovenski junak Žan Karničnik, lider slovenske obrambe Jaka Bijol in Luka Jović, ki je Srbiji priigral točko v zadnjih sekundah tekme.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gol Jovića, ki je razblinil upe o predčasnem preboju v drugi del prvenstva 
Reuters

Sekunde so ločile slovenske nogometaše od prve zmage na evropskem prvenstvu. Poklapani so zapuščali Allianz Areno, saj so bili na pragu uvrstitve v osmino finala, po še drugem remiju v Nemčiji pa bodo varovanci Matjaža Keka za napredovanje potrebovali zmago na torkovi tekmi z Anglijo ali obilo sreče. Toda o scenarijih, ki Slovence vodijo iz skupine C, po tekmi nogometaši niso razmišljali.

Za igralca tekme je bil zasluženo razglašen Žan Karničnik, ki je Slovenijo popeljal v vodstvo v 69. minuti. "Akcija je bila iz slovenske lige, jaz in Timi Max Elšnik sva sodelovala. Pokazala sva, da si igralci iz slovenske lige zaslužimo igrati v reprezentanci. Vedeli smo, da imajo Srbi težave z vračanjem v obrambo po izgubljeni žogi. Akcija ob zadetku je izpadla perfektno, na koncu odlična podaja Timija, jaz pa sem iz 'drugega plana' dosegel gol, saj je srbska obramba pozabila name," je akcijo za gol opisal Radeljčan. "Prvih 80 minut smo igrali res fenomenalno, že v prvem polčasu bi lahko povedli. Ko so Srbi v zadnjih desetih minutah postavili visoke igralce v naš kazenski prostor in nas z dolgimi žogami ogrozili, smo imeli malce težav z držanjem žoge in izbijanjem. A lahko rečem, da smo pokazali dobro igro in da smo lahko ponosni na to, kar smo doslej naredili na EP," meni drugi bočni branilec, ki je po Eriku Janži dosegel gol na Euru 2024.

"Ostal bo grenak priokus. Danes bomo težje zaspali. Toda verjamem, da se bomo dobro regenerirali. Čez pet dni nas čaka zadnja tekma v skupini in videli bomo, kaj nam lahko prinese," je s cmokom v grlu še dejal član Celja. Radeljčan je bil po obračunu hvaležen za glasno podporo s tribun: "Ko stopiš na ta stadion, so občutki izjemi. Že med ogledom igrišča je bilo na tribunah veliko Slovencev, med ogrevanjem še več. Že takrat so bili glasni, ko pa se je začela tekma, je sledilo nekaj, česar se ne da opisati. Vsa čast vsakemu, ki je prišel, in vsem, ki niso dobili vstopnic, pa so gledali tekmo drugje ali ostali v Sloveniji. Verjamem, da je bila danes z nami vsa Slovenija."

REUTERS

Steber slovenske obrambe Jaka Bijol po tekmi ni skrival razočaranja. "Normalno je, da smo na koncu po takšni tekmi razočarani. Menim, da smo si zaslužili več. Ampak zdaj nimamo več kaj veliko razmišljati o tem. Ena tekma je še. Zgodilo se je, kar se je. Mislim, da smo lahko ponosni nase in gremo še proti Angliji odigrat ključno tekmo. Prepričan sem, da lahko gremo naprej," je odločen Vuzeničan. Tudi on je pohvalil podporo s tribun: "Danes smo doživeli fenomenalne navijače. Sploh po golu, se mi zdi, se je cela arena tresla in smo lahko uživali. Škoda, tudi zaradi njih mi je zelo žal, da nismo zmagali."

REUTERS
REUTERS
EPA

Tokrat so Slovenci v nasprotju z obračunom z Danci že od začetka krenili agresivno in prevladovali. "Ne bi rekel, da smo v pristopu spremenili veliko stvari. Odvisno je od posameznika, koliko bo potreboval za prilagajanje. Za nas je to prvi Euro, prve minute na takem tekmovanje so morda malo težje. Tokrat smo odreagirali res vrhunsko in odigrali zelo dobro. Imamo dva remija proti res vrhunskima reprezentancama. Mislim, da nam ni treba žalovati. Vemo, kakšna je Anglija. Proti njej gremo uživat, toda dokazali smo, da lahko igramo z vsakim," je še povedal Bijol.

Za Srbijo je v 95. minuti gol za izenačenje dosegel rezervist Luka Jović. V izjavi za medije je priznal, da tudi v vrstah srbske reprezentance z remijem niso zadovoljni. "Dali smo svoj maksimum, na koncu smo osvojili točko, ki nam lahko pomaga pri napredovanju. Tako proti Angliji kot proti Sloveniji smo odigrali dobro. Vremenske razmere so bile tokrat zahtevne, Slovenci pa so dokazali, da so kvaliteten nasprotnik. Igrajo bojevit nogomet, v visokem ritmu, mnogi jih podcenjujejo. Pozitivno sem presenečen nad njihovo igro, tudi oni bi lahko zmagali," je dejal 26-letnik, ki se je pred diktafoni in mikrofoni močno znojil. "Kdor me pozna, ve, da se veliko znojim. Na terenu je bilo zelo soparno," je dejal v šali. Na nekaj pikrih vprašanj srbskih novinarjev pa je dejal, da je že celo življenje joker in da mu ta vloga ustreza.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta