(VEČER NA EURU) Portugalski recept za Slovenijo? Do dobre forme tudi s popoldanskim dremežem

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
30.06.2024 19:48

Če bodo Portugalci na tekmi točni, kot so bili s prihodom na druženje z novinarji, Slovenci ne bodo imeli nič proti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cristiano Ronaldo bo eno prvih portugalskih orožij v boju za četrtfinale.
EPA

Da bodo pet minut zamudili, je oznanil tiskovni predstavnik portugalske zveze, ko so zamujali že … sedem minut. No, zamuda le ni bila pretirana, deset minut po predvidenem začetku je napadalni vezist Bruno Fernandes že odgovarjal na vprašanja. Z izbranimi besedami je zvezdnik Manchester Uniteda govoril o nasprotnikih v osmini finala. "Letos smo že igrali prijateljsko tekmo, nismo zmagali, a vseeno je bila pomembna. Zdaj vemo, kako se tekme lotiti. Moramo biti potrpežljivi, saj se Slovenija dobro brani z nizkim blokom. Narediti moramo vse, da Slovenijo utrudimo, veliko moramo teči, hkrati pa paziti na njihove protinapade. Paziti moramo na njihova napadalca, ki sta doslej odigrala vse tekme. Ne smemo jim pustiti prostora," je del načrta za preboj v četrtfinale razkril 29-letnik, ki je doslej za izbrano vrsto odigral 69 tekem in dosegel 23 golov. Enega tudi na Euru 2024. Natančen je bil na tekmi proti Turčiji, ki so jo evropski prvaki iz leta 2016 dobili s 3:0.

Turnir so začeli z zmago z 2:1 proti Češki. Podobno tekmo pričakujejo tudi proti Sloveniji. "Morda bo Slovenija še bolj nevarna v protinapadih, ne le napadalci, vsi igralci se znajo hitro iz obrambe odpraviti v napad," pravi Bruno Fernandes, ki je razkril tudi del recepta za dobro formo. "Ogromno sem počival, privoščil sem si popoldanske dremeže. To pomaga," je med drugim dejal nogometaš, ki mu pripisujejo tržno vrednost v višini 70 milijonov evrov.

Roberto Martinez se zaveda kvalitet Slovenije.
EPA

Selektor Roberto Martinez je po popolnem startu svojega mandata – Portugalska je dobila prvih enajst tekem pod njegovim vodstvom – prvič padel ravno proti Sloveniji. Iz marčevske pripravljalne tekme v Stožicah je 50-letni Španec potegnil nekaj naukov. "Zdaj gre za povsem drugo tekmo, to je nenazadnje zgodovinski trenutek za slovenski nogomet, saj so prvič napredovali v ta del tekmovanja. Zdaj gre za vse ali nič. Marsikaj pa bo ostalo enako. Vemo, kaj počne Matjaž Kek, ki opravlja odlično delo. Ekipa deluje kot klub, uigrani so, zelo dobro se poznajo, Šporar in Šeško sta odlična napadalca, ima trdno obrambo, ki proti Angliji ni dobila gola. Slovenija zelo redko prejme gol iz igre. Mi bomo to skušali prekiniti, a težko bo," se zaveda Martinez.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta