(VEČER NA EURU) Timi Max Elšnik: Vratnice, goli v zadnjih sekundah ... Sreča se bo enkrat obrnila na našo stran

Slovenska desetica o tekmi s Srbijo, svojem preporodu v primerjavi s tekmo z Dansko, selektorjevih besedah po drugem remiju, slovenskih navijačih, udarni prvoligaški navezi, Šešku, lovljenju Bellinghama in Angležih

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Centimetri so Zlatoličana ločili od prvenca na Euru, je pa na drugi tekmi vseeno vpisal asistenco.
Reuters

Po tekmi z Dansko je bil Timi Max Elšnik tarča kritik, proti Srbiji pa je upravičil zaupanje selektorja, ki ga je znova postavil v začetno enajsterico, in odigral zelo dobro tekmo. V prvem polčasu so ga centimetri ločili do gola na Euru, po odbiti žogi pa tudi Benjaminu Šešku ni uspelo izkoristiti velike priložnosti, ki jo je Zlatoličan ustvaril s samostojno akcijo. Ima pa slovenska desetka po dveh tekmah v Nemčiji v statistiki asistenco; 26-letnik je v akciji nogometašev iz prve slovenske lige podal za gol Žana Karničnika. Čeprav je bil vidno utrujen in razočaran, je bil Elšnik znova zelo zgovoren pred predstavniki medijev.

O remiju s Srbijo: "Srce parajoče. V zadnjih sekundah smo prejeli gol za izenačenje, po katerem je sodnik le še odpiskal konec. Bili smo že v izločilnih bojih, toda zgodilo se je, kar se v nogometu zgodi. Imeli smo že nekaj nesreče na tem turnirju, Šeškovo vratnico na prvi tekmi, danes sem jo zadel jaz, potem še te zadnje sekunde ... Zdi se, kot da gre vse proti nam, toda borimo se na igrišču ter dokazujemo, da smo sposobni velikih stvari. Ne bomo se predali. V zadnjem krogu nas čakajo favoriti skupine, toda nikoli ne reci nikoli. Dali bomo vse od sebe in videli, ali bo to dovolj, da napredujemo. Morda si zaslužimo več, toda tudi Srbija je bila nevarna skozi vso tekmo, imajo vrhunske nogometaše. Na koncu smo videli, kaj jim pomeni točka proti majhni Sloveniji. To nam nekaj pove."

O borbi s Srbi: "Pričakovali smo tekmo z veliko dvoboji in borbe. Imajo višino, šest nogometašev, ki so visoki prek 190 centimetrov. Iz prekinitev so zelo nevarni. To smo zelo dobro pokrivali, do zadnje sekunde, ko pa jim je uspelo doseči gol. Tenzija je bila. Na to so vplivali tudi navijači, ozračje, sodnik je bil zelo strog in ni dopuščal jezikanja, izgredov. Trda tekma je bila. Večino tekme pa smo jim odlično parirali, na trenutke nadzirali tekmo in imeli vse v svojih rokah do te zadnje sekunde."

Reuters

O svojih predstavah: "V Stuttgartu sem imel težke noge. Navsezadnje prihajam iz slovenske lige, kjer na tekme hodi 500 ljudi. V podzavesti smo imeli tudi tekmo na Danskem v kvalifikacijah, na kateri so nas 'zgazili'. V obrambi je bilo v redu, v napadu pa nisem imel rešitev. Danes je bilo drugače. Zdaj sem vedel, kaj pričakovati in ni bil več takšen šok. Šel sem samozavestno v igro in se počutil dobro. Na koncu me je zmanjkalo, zato sem prosil za menjavo. Morda to ni bilo prav, a se mi je zdelo prav, da namesto mene igra kdo drug in da ekipi doda nekaj svežine."

O selektorjevih besedah po koncu tekme: "Dejal nam je, da smo imeli res dobro tekmo, da smo se dobro kosali in bili na trenutke boljši, ampak da nas zdaj čaka zadnja tekma in ni pomembno, kdo bo naš nasprotnik. Tudi Portugalsko smo premagali v Stožicah, zakaj ne bi pripravili še enega presenečenja. Na takšnih tekmovanjih se pogosto dogajajo. Vratnico smo zadeli tako proti Danski kot proti Srbiji in nato prejeli gol v zadnji sekundi. Gol v zadnji sekundi je odločil tudi o izpadu Slovenije v Južni Afriki. Enkrat se to obrne in morda se bo proti Angliji. Nimamo si kaj očitati. Borili se bomo do konca, to je bilo navodilo selektorja. Glave gor. Verjamem, da smo naredili Slovenijo ponosno. Dokler smo v igri, ne bomo spustili glav."

(VEČER NA EURU) Kako se je Slovenija odrezala proti Srbiji? Kek: Kritiki bodo pametovali, ne pa razmišljali

O glasnih slovenskih navijačih: "Sigurno so bili na trenutke glasnejši od srbskih. Enako je bilo proti Danski. To je odvisno od ritma tekme, kdo malo prevladuje. Če nasprotnik trpi, so njihovi navijači tiho in naši skačejo, ko trpimo mi, skačejo navijači nasprotnikov. Ozračje je bilo izjemno, sploh zame, ker tega iz slovenske lige nisem vajen. Pa še Allianz Arena; ko si na igrišču, stadion izgleda, kot da si v vesoljski ladji."

EPA

O prvoligaški navezi: "Ne vem, morda sva z Žanom posebna, da lahko s tistega nivoja izskočiva v te okvirje. Sigurno je to neka potrditev in pohvala za slovensko ligo. Ne samo, da nas je nekaj zraven, ampak tudi igramo, vplivamo in odločamo tekme. Žan je tokrat res odlično igral. Privoščil bi mu, da vsak vikend igra na takšnih stadionih, ker si to zasluži. Top dečko je."

O Angliji: "Anglija je še daleč pred nami. Potrebujemo dan ali dva za regeneracijo. Proti Angliji bomo gledali, ko si bomo zbistrili glave in spravili čustva pod nadzor. Biti moramo profesionalci do konca in uživati vsako sekundo."

O Judu Bellinghamu: "Za zdaj se ne obremenjujem preveč z njim, bom pa se, ko bomo igrali proti njemu, ko bomo morali teči za njim. Seveda gre za izjemnega nogometaša, za njim je odlična sezona za vezista. Vedno je nevaren, išče žogo, želi streljati in vplivati na igro. Če bomo ustavili njega, bomo naredili veliko, da zaustavimo Anglijo. Toda Jude in Anglija sta še daleč."

O Benjaminu Šešku: "Doslej ni imel sreče. Vratnica proti Danski, tokrat je srbski vratar sijajno ubranil njegov strel ... Ogromno dela opravi za to ekipo. Mi nismo Leipzig, da bi imeli žogo 70 odstotkov časa v svoji posesti. Veliko se žrtvuje za ekipo in gara v obrambi. Daje vse od sebe, včasih uspe celo iz slabe žoge narediti dobro. Blizu prvega gola je. A če ga boste vprašali, bo vedno dajal ekipi prednost pred svojimi goli. Mlad je še in zagotovo bo zabijal gole. Če ne proti Angliji, pa kdaj v prihodnosti. Ta ekipa ima veliko potenciala. Lahko nadaljujemo to zgodbo in on bo naš glavni igralec. Benjamin je velik delavec."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta