(EURO 2024) Angleška tolažba: Ne moremo vsakogar povoziti

Borut Planinšič ml.
20.06.2024 20:33

Kaj Slovence čaka na praznični torek v Kölnu? Neprepričljivi Angleži, ki so z remijem proti Danski (1:1) zapravili priložnost, da si že zagotovijo prvo mesto v skupini C.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Harry Kane je mož za rekorde, a zmag ne prinašajo vedno.
EPA

Nič še ni odločenega v slovenski skupini C na Euru. Angleži so na drugi tekmi dneva zapravili priložnost, da si že zagotovijo prvo mesto, potem ko so proti Danski vodili, a se je končalo z rezultatom 1:1. Dobro ali slabo za naše nogometaše? Morda bi lahko računali z bolj nonšalantnim tekmecem, no, s še bolj nonšalantnim, kot se Angleži na tem EP že zdijo. Zdaj bo v gneči, v kateri ima Anglija štiri točke, Danska in Slovenija po dve, Srbija eno, v zadnjem krogu šlo na nož.

Kaj Slovence čaka na praznični torek v Kölnu? Moštvo, ki glede na vlogo favorita Eura tudi proti Dancem ni odigralo nič posebnega. Kot da čaka, da se bodo tekmeci kar vdali pod težo strašnih in bogatih imen premier lige. Pa se je najprej zdelo, da bo tudi to dovolj za drugo zmago. Kajti v 18. minuti so si Danci privoščili ogromno napako. Victor Kristiansen, obrnjen proti svojemu golu, na levem boku ni zaznal, da se mu za hrbtom bliža hitri Kyle Walker. Za take potrebe imamo še v rekreativnem nogometu vzklik "hrbet" oziroma balkansko različico "leđa".

Walker mu je sunil žogo in jo z roba kazenskega prostora nekako spravil do strelca, koga drugega kot - Harryja Kana. Rekorder po številu angleških reprezentančnih golov (64) je žogo zlahka potisnil v mrežo in postal šele tretji nogometaš po Michaelu Owenu in Waynu Rooneyju, ki je za Anglijo zadel na štirih velikih turnirjih - Kane zapored zadeva še iz časov SP 2018 in 2022 ter Eura 2020. A na drugi strani je neprepričljive favorite čakala druga skrajnost: ne rekorder, v 34. minuti je izenačil tip, ki je prvič zadel za Dansko. Morten Hjulmand je to storil s sijajnim strelom z 28 metrov.

Z neubranljivim strelom je Angležem zmago vzel Morten Hjulmand.
Reuters

"Glejmo pozitivno: nismo izgubili in na vrhu skupine smo. Tudi v ligi prvakov ni dovolj, da se le pojaviš na igrišču in so tri točke že tvoje," je po tekmi navijače tolažil kreator angleškega vodstva Kyle Walker. "Gol smo dobili po izjemnem strelu. Včasih je pač treba priznati, da je na drugi strani odlična ekipa. Selektor Southgate od nas zahteva napadalen nogomet. Vemo, da smo lahko boljši, da imamo še rezerve. Ampak zdi se, da od nas vsakič vsi pričakujejo, da bomo tekmece povozili s 3:0, 4:0. Sodobni nogomet ni takšen."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta