(VIDEO) Beležka iz Beleka: Druga postava Maribora remizirala z mladinci Šahtarja, dočakali gol Baturine

Miha Dajčman Miha Dajčman
28.01.2023 12:29

Danes dve tekmi Mariborčanov ob turški obali. Dopoldne izid 1:1 vijoličastih proti ekipi U19 Šahtarja iz Donecka, pišemo o spoznanjih po tej tekmi. Popoldne se bo udarna enajsterica pomerila z Dinamom iz Kijeva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Roko Baturina je na četrti pripravljalni tekmi dosegel prvi gol, v prvenstvu je nazadnje zadel 2. oktobra. 
Grega Wernig

Včeraj dopoldne so Mariborčani zaradi napovedane nevihte v drugi polovici dneva opravili daljši trening, popoldan pa so izkoristili za video analizo. Po viharni noči se je nebo zjutraj razjasnilo, ob 11. uri po lokalnem času je imel trener Maribora Damir Krznar za obračun z mladinci Šahtarja v kadru 15 igralcev, ki nimajo zagotovljenega mesta v prvi postavi, da bi ti bili deležni večje minutaže. "Največja vrednost te tekme je, da je sedem igralcev igralo 90 minut, vsi pa so igrali več kot sicer, in v tem delu priprav to morajo zdržati. Prvi polčas je bil zelo dober tekaško in taktično. Morda sta imela nekaj težav s sodelovanjem zadnja vezna igralca (Alen Dizarević, Luka Božičković), vse ostalo je bilo dobro. V drugem polčasu je bilo veliko napak in nervoze v gradnji igre," je ocenil Krznar. 

Za Maribor je v 27. minuti gol dosegel Roko Baturina. V minulih dneh so se pojavile govorice, da bi posojen nogometaš Ferencvaroša lahko zapustil Ljudski vrt, iz vijoličastega tabora so nam sporočili, da zaenkrat na tem ni ničesar. Ukrajinci so izenačili v 68. minuti po golu Kirila Sihejeva, najstnik se je sam neoviran znašel na levi strani mariborske obrambe, pred tem izgubljena žoga Andraža Žinića na desni strani. Oranžni so zadeli tudi v 48. minuti, ko so Mariborčani žogo poslali v avt v želji po menjavi poškodovanega Baturine, Ukrajinci in glavni sodnik pa niso opazili signaliziranje stranskega sodnika. Strateg Šahtarja s športno potezo: sodniki na predlog ukrajinske klopi gola niso priznali. "Super, da se je tudi to zgodilo, da se kaj naučimo," se je na nesporazum odzval Krznar.

Med vratnicama je začel vratar Samo Pridgar in se do menjave z Markom Zalokarjem v 61. minuti - ta je sploh prvič to zimo igral na pripravljalni tekmi - znova izkazal z nekaj dobrimi posredovanji. Andraž Žinić, Marcel Lorber, Altin Kryeziu in Ignacio Guerrico so tvorili obrambno vrsto, v zvezni vrsti so bili Alen Dizarević, Luka Božičković, Tine Čuk, Rok Kronaveter in Rok Sirk, v napadu je do petdesete minute igral Roko Baturina, slednjega je nato zamenjal povratnik po poškodbi Ishaq Rafiu. Zadnjih dvajset minut sta igrala še Luka Uskoković in Jan Repas, ki sta se šele v minulih dneh vrnila na treninge z ekipo zaradi prehleda. Lorber je po vstopu Uskokovića igral tudi na zanj primarni poziciji v zvezni liniji.

Andraž Žinić s svojo igro ni bil povsem zadovoljen, zaradi velikih obremenitev na treningu v njegovi igri ni bilo svežine in ekspolivnosti, je dejal po obračunu. "Videlo se je, da so noge v tem delu priprav zelo težke, prihajalo je do napak v izgradnji igre. Toda važno je, da ponavljamo principe, ki smo jih gradili v jesenskem delu. Mislim, da smo na dobri poti. Po dolgem času sem odigral celotno tekmo, zato je bilo naporno, ampak s tekmami se na to prilagajaš in postaja vedno lažje," je dejal bočni branilec, ki se bori za mesto v prvi postavi. 

Proti Šahtarju so morali veliko mero odgovornosti prevzeti mladi nogometaši. "Dobro so se znašli. Zelo sem zadovoljen z Marcelom Lorberom, ki je pokazal, da lahko nanj računamo na mestu osrednjega branilca, tudi v zvezni vrsti je igral dobro. Luka Božičković je skozi celotne priprave stabilen, danes je bil nekoliko slabši, a glede volje in želje je vse dobro. Pomembno je, da tudi mladi dobijo dovolj minut, da se razvijejo," je prispevek mladih opisal Krznar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta