Zimske priprave vijoličastih: Tolić okreva po zvinu gležnja, na treningu spet povratniki po bolezni

Miha Dajčman Miha Dajčman
27.01.2023 15:40

V soboto vijoličaste v Beleku čakata dve tekmi. Znane prve informacije o poškodbi Marka Tolića, z ekipo znova trenirajo Repas, Uskoković in Mitrović.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Tolić je že odigral zadnjo pripravljalno tekmo v Beleku. 
Grega Wernig

Občutki vijoličastih po sredinem remiju s Slavijo iz Sofije so bili zaradi zvina gležnja Marka Tolića mešani. Trener Damir Krznar je po obračunu dejal, da bo po prvih informacijah fizioterapevtov Hrvat miroval več tednov, v NK Maribor so na spletni strani zapisali, da so priprave 26-letnika v Turčiji predčasno zaključene. Kar v Beleku, kjer so tudi trije fizioterapevti Maribora, je Tolič začel z zdravljenjem poškodbe gležnja, terapije vključujejo tudi vaje v bazenu. "Čez nekaj dni bomo videli, kako in kaj glede premora," so glede stanja Tolićevega gležnja sporočili iz tabora vijoličastih.

Bolj spodbudna je današnja vest iz Beleka, treningom so se pridružili Jan Repas, Nemanja Mitrović in Luka Uskoković, ki so bili v preteklih dneh brez aktivnosti zaradi bolezni. V sobotno Mariborčane ob turški obali čaka dvojni program: ob 13. uri po slovenskem času se bo druga ekipa vijoličastih pomerila s Šahtarjevo drugo zasedbo, ob 19. uri pa bo trener Damir Krznar predvidoma s polno minutažo proti Dinamu iz Kijeva preizkusil udarno enajsterico. Repas, ki je prvi orkeval, bo na voljo trenerju, Uskoković in Mitrović še ne. 

Zvezni igralec se je treningom z ekipo pridružil že v sredo, a še čuti posledice prehlada. "Največ težav mi povzroča, ko pride do težav z dihali, kot se je zgodilo tokrat. Namesto s soigralci smo se družili med seboj, si ogledali prenosa obeh tekem. Ko so preostali šli na trening, smo se odpravili na sprehod do morja, da bi preživeli čim več časa na zraku. Če se je že moralo zgoditi, je morda boljše, da se je v začetni fazi bivanja v Turčiji. Od začetka priprav smo postavili dobre temelje pripravljenosti, tako da bom potreboval manj časa za vrnitev na želeno stopnjo moči. Verjamem, da bom v naslednjih tekmah lahko znova dobil tudi priložnost za igro," je dejal Jan Repas.

Nemanja Mitrović pred dvema letoma z vijoličastimi v Belek ni potoval zaradi okužbe s koronavirusom, letos je bil zaenkrat v Turčiji bolj hotelski gost kot nogometaš, je dejal za spletno stran kluba. "Že v petek in med potjo se nisem najboljše počutil, po sobotnem treningu pa sem obležal. Sreča v nesreči je, da smo le mi trije imeli težave in da se bolezen ni razširila med ekipo. Ni bilo prijetno, vendar so težave že pozabljene. Vesel sem, da sem začel znova trenirati. Poznalo se je med vadbo, da sem obležal, nisem še na želeni ravni, a se bom kljub premoru ob lastnih izkušnjah in s pomočjo našega strokovnega tima skušal vrniti na visoke delovne obrate. Škoda, da sem zamudil teh 6, 7 dni, a sem zdaj zdrav in bom skušal maksimalno izkoristiti vsak naslednji trening," je dejal Ljubljančan.

Tudi Luka Uskoković že trenira z ekipo. "Priprave so se začele nepričakovano, a k sreči je bolezen že preteklost. Imel sem vročino, se boril s kašljem in stiskanjem v pljučih. Večino časa sem le spal, ležal, jedel, jemal tablete in šel na sprehod. Res sem se že dolgočasil in sem komaj čakal, da bom znova s soigralci. Zdaj me zanima le to, da se čim prej priključim moštvu in vrnem v tekmovalni ritem. Ko je počutje spet pod nadzorom, gre le še za morebitne miselne ovire. Tako da je znova treba 'na puno', saj moram nadoknaditi zaostanek v pripravljenosti," je odločen Črnogorec. 

Kakšen je načrt za soboto? "Ker sta nam odpadla dva igralca zaradi poškodb (Marko Tolić in Marcos Tavares mlajši) in se še vedno ubadamo z boleznimi Repasa, Mitrovića ter Uskokovića, Vladan Vidaković pa je odšel, bomo šli v določeno tveganje. Ampak bomo sestavili dve enajsterici, z namenom, da skoraj vsi igralci dobijo po 90 minut. Potem pa proti Šahtarju sledi zaključna, tekmovalna preizkušnja s štirimi, petimi menjavami. Seveda pod pogojem, če ne bo treba poseči po kakšni prisilni menjavi zaradi dodatnih nesrečnih okoliščin. A upam, da smo to 'zalogo' že porabili," razlaga Damir Krznar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta