(VIDEO) Košarkarjem Dallasa 46. zmaga v sezoni: "Luka se znajde v težavah ..."

STA, Va
05.04.2024 07:20

Dončić ni najbolje začel tekme. Šele drugič v karieri v prvi četrtini ni zadel koša. "To ni bila lepa tekma, a naredili smo, kar smo morali," je komentiral trener Jason Kidd.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bogdan Bogdanović (Atlanta Hawks) in Luka Dončić. Prvi je zbral 17, drugi 25 točk.
Jerome Miron

Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA vpisali 46. zmago v sezoni. Dallas je z zmago nad Atlanta Hawks s 109:95 obranil peto mesto v razvrstitvi zahodne konference, ki mu zagotavlja neposredno uvrstitev v končnico. Slovenec Luka Dončić je v domači dvorani American Airlines Centra končal pri 25 točkah, 12 skokih in osmih podajah. Kyrie Irving je dosegel 26 točk za 12. zmago Dallasa v 14 tekmah. Teksaška zasedba bo do konca rednega dela sezone odigrala še šest tekem, že v noči na soboto bo gostila Golden State Warriors, nato pa v nedeljo zvečer še Houston Rockets.

Dallas bo z Golden Statom odigral povratni dvoboj ter dobil priložnost za maščevanje za poraz, s katerim so Warriors prekinili Dallasov niz sedmih zmag, ki je bil najdaljši v sezoni.

"Bili smo malo utrujeni, to je bila tekma doma po dolgem potovanju," je dejal trener Jason Kidd. "Znova sem lahko videl tisto kemijo in zaupanje. To ni bila lepa tekma, a naredili smo, kar smo morali."

Bogdan Bogdanović je dosegel 17 točk, Dejounte Murray pa jih je dodal 16 za Hawks, ki so si kot deseta ekipa vzhoda že priborili mesto v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev mest v končnici, ko bodo po koncu rednega dela igrali na tako imenovanem turnirju play-in.

Hawks so prednost Dallasa v tretji četrtini s 17 točkami zmanjšali na sedem na začetku četrte, a je Dallas preprečil, da bi se gostje preveč razigrali in se nevarno približali. Dallas je Atlanto povsem onemogočil, tako da so Hawks dosegli najnižji rezultat v sezoni, potem ko so v prejšnjih sedmih tekmah v povprečju dosegali 120 točk. "Dobri so v obrambi," je košarkarje Dallasa pohvalil trener Hawks Quin Snyder.

Jerome Miron

Dončić ni najbolje začel tekme. Šele drugič v karieri v prvi četrtini ni zadel koša, potem ko je prejel drugi prekršek v manj kot šestih minutah. Kandidat za najkoristnejšega igralca lige in vodilni strelec lige je v drugi četrtini dosegel 16 zadetkov, s čimer je serijo desetih zaporednih točk sklenil s trojko v zadnjih sekundah prvega polčasa za vodstvo Dallasa s 65-57.

Irving je z osmimi točkami v vsaki od prvih dveh četrtin zagotovil potrebno stabilnost Mavericksom, P.J. Washington pa je dosegel osem od svojih 19 točk v prvi četrtini.

"Luka se znajde v težavah. Pravzaprav je to bil odličen scenarij, ki bi se lahko zgodil tudi na kakšni res pomembni veliki tekmi. Lahko bi se to zgodilo v končnici. Takrat mora vskočiti nekdo drug," je povedal trener Dallasa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta