Vloga Rogaške za licenco za prvo ligo in Evropo zavrnjena. Ivačič: Ne delamo nobene panike. Dopolnili bomo vlogo

Miha Dajčman Miha Dajčman
03.05.2024 15:33

Komisija Nogometne zveze Slovenije (NZS) za licenciranje nogometnih klubov je objavila rezultate licenčnega postopka za prvoligaške klube za sezono 2024/25. Vloga Rogaške je bila zavrnjena. Kaj na to temo pravijo pri Slatinčanih?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miha Dajčman

Z Brda pri Kranju so sporočili, da je bilo devet prosilcev uspešnih pri pridobitvi licence za prvo ligo in evropska tekmovanja. To so Aluminij, Bravo, Celje, Domžale, Koper, Maribor, Mura, Olimpija ter Radomlje. Zaradi neizpolnjevanja finančnih, pravnih, športnih in infrastrukturnih kriterijev pa je komisija za licenciranje pri NZS zavrnila vlogo Rogaške.

Vloge na prvi stopnji obravnava Komisija NZS za licenciranje nogometnih klubov. Pri organizacijski, administrativni in strokovni podpori komisiji je aktivno sodeloval tudi licenčni oddelek NZS, so še sporočili iz NZS. "Komisija je pregledala uradno licenčno dokumentacijo in odločala ob doslednem upoštevanju pravilnikov NZS in Evropske nogometne zveze Uefe za licenciranje nogometnih klubov in finančne vzdržnosti, Uefinih standardov ter sklepov organov NZS in Uefe," so pri NZS zapisali na spletni strani.

Na podlagi katerih kriterijev je bila vloga Rogaške zavrnjena? "Zaradi neizpolnjevanja tako finančnih, pravnih, športnih in infrastrukturnih kriterijev. Komisija je ob tem upoštevala tudi dokumente in dokazila, pridobljena od drugih virov," so pojasnili pri krovni nogometni organizaciji.

"Prejeli smo odločbo, da se nam ne podeli licence za prvo ligo in Uefina tekmovanja za naslednjo sezono. Iz tega ne delamo nobene panike. Tudi v tekoči sezoni, nekje v februarju, smo prejeli podoben sklep, kjer nam je bila začasno odvzeta licenca, pa smo nato vlogo dopolnili in licenco podaljšali. Enako bomo storili tudi sedaj. Do 15. maja imamo čas, da ustrezno dopolnimo našo vlogo za licenco, in to bomo storili," je napovedal športni direktor Rogaške Nino Ivačič

Kako bodo pri črno-belih nastalo situacijo rešili? "Ne gre za nič takšnega, kar ne bi bilo rešljivo. Računovodstvo in revizijska hiša bosta dopolnili poročila, zadevo bomo ustrezno rešili in verjamemo, da bo licenca nato dodeljena. Eden od infrastrukturnih kriterijev je tudi, da imaš na stadionu reflektorje. Tega žal nimamo, realno jih tudi v prihodnji sezoni ne bomo imeli. Odločba predvideva, da sklenemo pogodbo z enim od stadionov, ki prvoligaške kriterije izpolnjujejo. Glede tega imamo dve rešitvi," odgovarja Ivačič, ki še pravi, da reševanje težav z licenciranjem ne bo vplivalo na športni del ekipe. Črno-beli si bodo skušali v naslednjih dneh še pred koncem sezone zagotoviti obstanek med elito, ob tem pa se borijo tudi za lovoriko in uvrstitev v evropska tekmovanja, saj se bodo v finalu pokala pomerili z drugoligaško Gorico.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta