Wimbledon: Alcaraz ponovil lanski polfinale

Aleš Mišič Aleš Mišič
12.07.2024 20:04

Branilec naslova je na poti do finala spet ugnal Rusa Daniila Medvedjeva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lani Carlos Alcaraz na sveti travi Danilu Medvedjevu ni podaril niti niza, letos mu je enega.
Reuters

Lanski zmagovalec Wimbledona je letos spet v finalu najprestižnejšega teniškega turnirja na svetu. Pred enim letom je v zadnjem dvoboju travnatega grand slama srbskemu asu Novaku Đokoviću preprečil osmo zmago, s čimer bi se izenačil s teniško upokojenim Rogerjem Federerjem. Za ponovitev lanskega finala se 37-letni Beograjčan v drugem polfinalu še meri z 22-letnim Italijanom Lorenzom Mussetijem,. 

Đoković in Musetti sta se do zdaj šestkrat pomerila, veliko uspešnejši pa je Nole, ki je slavil zmago petkrat. Letos sta igrala že dvakrat, in sicer v Monte Carlu in v Parizu (Roland Garros), obakrat je bil uspešnejši Beograjčan. Italijan je edino zmago nad srbskim asom dosegel lani v Monte Carlu, kjer je po trdem boju dobil dvoboj osmine finala s 4:6, 7:5 in 6:4.

Prvi polfinalni dvoboj je bil repriza lanskega, Carloz Alcaraz pa je bil ponovno boljši od Rusa Danila Medvedjeva. Španec je potreboval štiri nize (lani zgolj tri), da je ugnal 28-letnega Moskovčana. Prvega je v podaljšani igri dobil Medvedjev in zdelo se je, da čaka Alcaraza težko delo. Rus je povedel s 5:2, a v deveti igri ni zaključil prvega niza. Če je bilo prej dvoboj izredno izenačen, pa je v podaljšani, 13. igri prevladoval Medvedjev, ki je dobil prvih pet točk in osvojil niz s 7:1. Toda že v naslednjem nizu je 21-letnik zaigral veliko boljše in narekoval ritem igre vse do zmage s 6:7, 6:3, 6:4 in 6:4.

Medvedjev ostaja pri enem grand slam naslovu, triumfiral je pred tremi leti v New Yorku, Alcaraz je poleg lanskega Wimbledona osvojil še odprto prvenstvo ZDA leta 2022 in Roland Garros letos. Nedeljski moški finale se bo začel ob 15. uri. Čehinja Barbora Krejčikova in Italijanka Jasmine Paolini bosta ob isti uri finale odigrali jutri. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta