Wimbledon: Kaja Juvan opravila z odliko, konec za Aljaža Bedeneta in Tamaro Zidanšek

Aleš Mišič Aleš Mišič
27.06.2022 21:56

Trenutno najboljša slovenska teniška igralka se je v drugi krog turnirja na sveti travi prebila čez Brazilko Beatriz Maia, Aljaž Bedene pa je že odigral zadnji dvoboj v posamični konkurenci

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aljaž Bedene je moral zaradi dežja trikrat na igrišče.
Reuters

Program prvega dne tretjega letošnjega turnirja za grand slam, wimbledonskega, je na nepokritih igriščih krojil dež, saj je prekinjal dvoboje, naposled pa je tudi v Londonu posijalo sonce. Aljaž Bedene je svoj opoldanski dvoboj proti kvalifikantu Maximilianu Martererju zaradi dveh prekinitev odigral v treh delih. Nemec je bil boljši s 4:6, 7:5, 6:4, 7:5, ker pa je Ljubljančan po koncu sezone napovedal zaključek tekmovalne kariere, je danes odigral svoj zadnji posamični dvoboj na sveti travi.

Slovenci smo imeli prvi dan v ognju še dve železi. Kaja Juvan je z odliko opravila težko nalogo, s 6:4, 4:6, 6:2 je bila boljša od 28. igralke na lestvici WTA, Brazilke Beatriz Hadad Maia. Tamara Zidanšek se je proti večeru pomerila z Madžarko Panno Udvardy. 100. igralka na lestvici WTA je po uri in pol igre Konjičanko premagala s 6:4, 7:6 (1).

Bedene je, potem ko je dobil prvi niz, v drugem zapravil dve priložnosti za odvzem servisa, v 12. igri pa je break uspel Mertererju in prišlo je do izenačenja na 1:1 v nizih. Tretji niz je Nemec brez večjih težav zaključil sebi v prid. V četrtem je najboljši slovenski tenisač zadnjih let igral bolje, a namesto da bi ga na svoj servis dobil s 6:4, je nasprotnik izenačil na 5:5, nato pa osvojil še dve igri in dvoboja je bilo konec. Bedene bo skupaj z Južnim Korejcem Soonwoo Kwonom v konkurenci dvojic preizkušal znanje proti zmagovalcema Melbourna, Avstralcema Thanasiju Kokkinakisu in Nicku Kyrgiosu.

Tudi Kwon se je poslovil že v prvem krogu med posamezniki, nasprotnik pa ni bil nihče drug kot branilec naslova in prvi favorit letošnjega Wimbledona Novak Đoković. Korejec se ni prav nič ustrašil slovitega Srba, ki v Londonu lovi 21. naslov na turnirjih za grand slam, večkrat ga je spravil v zadrego, zlasti v drugem nizu. Nole je potem vendarle zaigral bolje, stekel je tudi njegov značilni začetni udarec, merjen na notranjo črto, tako da je z neprepričljivo igro zmagal s 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

"Kwon je igral res kakovosten tenis. Ko začneš turnir brez nastopa na pripravljalnih turnirjih, se ne počutiš vedno najbolj udobno. Sploh na začetku je bilo to opazno proti tako nadarjenemu tenisaču, ki udarja čisto z obeh strani. Taktično sem moral najti način, kako priti do nadzora v točkah. Moral sem variirati udarce, tudi servis je deloval. S tem sem se nekajkrat tudi rešil," je prvi letošnji dvoboj na travi ocenil Novak Đoković.

Norvežan Casper Ruud in španski najstnik Carlos Alcaraz sta tudi napredovala v drugi krog, izpadel pa je lanski polfinalist Wimbledona, Poljak Hubert Hurkacz.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta