Zadnji test za odbojkarje pred Parizom bo priložnost za uigravanje taktičnih in tehničnih zamisli

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
12.07.2024 06:01

Slovenske odbojkarje čaka od danes do nedelje v Krakovu še zadnja preizkušnja pred potjo na olimpijski turnir.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Naše odbojkarje v Krakovu čakajo zahtevni tekmeci.
Volleyballworld

Dan, ko bodo slovenski odbojkarji igrali zgodovinsko tekmo na olimpijskih igrah, je vse bliže. V uvodni tekmi skupinskega dela se bodo v South Paris Areni 28. julija pomerili z izbrano vrsto Kanade, za njo pa bodo njihovi tekmeci še odbojkarji Srbije in Francije.

Po ligi narodov, v kateri so s četrtim mestom in igrami dokazali, da bodo v Parizu za vsakega tekmeca težko premagljiva ovira, naše fante čaka od danes do nedelje še zadnja preizkušnja pred potjo v francosko prestolnico. V Krakovu bodo igrali na tradicionalnem mednarodnem turnirju v spomin na nekdanjega poljskega reprezentanta in kasnejšega selektorja Huberta Jerzyja Wagnerja, na katerem so prvič igrali lani in med štirimi reprezentancami za Italijo osvojili drugo mesto, tretjega sta si razdelili Francija in Poljska. Prvič so Poljaki ta turnir organizirali leta 2003, na dosedanjih trinajstih je nastopilo že 21 evropskih reprezentanc, ob njih pa še številne reprezentance iz drugih celin. Največkrat, desetkrat, so zmagali Poljaki. 

"Wagnerjev pokal je zanimivo tekmovanje, prireditelji vsako leto nanj povabijo še tri kakovostne reprezentance. Na lanskem turnirju nisem igral, zato se tokratnega veselim. V treh dneh bomo odigrali tri tekme, kar zna biti naporno, a menim, da bo selektor posegel po menjavah igralcev, tako da bo obremenjenost sedmih, osmih, ki smo nosili breme v ligi narodov, manjša," pravi korektor naše reprezentance Tonček Štern. "Turnir bo tudi priložnost za uigravanje nekaterih taktičnih in tehničnih zamisli našega selektorja. Čeprav bodo tekme proti Nemcem, Egipčanom in Poljakom prijateljske, bodo morda razkrile tudi kakšno pomanjkljivosti v naši igri. Upam, da jih bo čim manj, kajti časa, da bi po turnirju še pilili pripravljenost, ne bo veliko," je še dodal Štern.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta