Zimske priprave: Vijoličasti na prvi tekmi v letu boljši od Aluminija, gol dosegla Iličić in Vipotnik

Miha Dajčman Miha Dajčman
18.01.2023 16:20

Na prestavljeni pripravljeni tekmi je Maribor z 2:0 premagal Aluminij.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Roko Baturina je začel tekmo.
Igor Napast

Dan po predvideni prvi od petih pripravljalnih tekem pred nadaljevanjem prvenstva so se Mariborčani v Ljudskem vrtu le pomerili z Aluminijem. V kadru ekipe Damirja Krznarja je bilo 27 igralcev, prav vsem je Hrvat namenil vsaj pol ure igre. Zaradi poškodb sta manjkala Sven Šoštarič Karić in Ishaq Radiu, Danijel Šturm in Aleks Pihler še vedno nista nared za igro, na tribuni sta ostala vratarja Ažbe Jug in Marko Zalokar.

V obeh polčasih je imel več od igre Maribor. V 24. minuti je bil po podaji Roka Baturine v dvoboju ena na ena od Roka Kronavetra boljši vratar Kidričanov. Dve minuti kasneje je pred gol nevarno podal Ivan Brnić, a Baturina ni uspel zatresti prazne mreže. V nadaljevanju je Kronaveter s kota zadel tudi prečko.

V nadaljevanju dvoboja so bili vijoličasti nevarni predvsem z akcijami,v katerih je sodeloval vidno bolje fizično pripravljen Josip Iličić. Po dobri uri igre je po lepi dvojni podaji streljal v daljši vratarjev kot, a je bil čuvaj mreže Aluminija odlično posredoval. V 69. minuti je s prostega strela 35-letnik zatresel prečko. Slabih deset minut kasneje pa je Iličić zadel za 1:0, ko je po tleh streljal z roba kazenskega prostora po akciji Marka Tolića. Končni izid je v 89. minuti postavil Žan Vipotnik, akcijo je začel Iličić, Marcos Tavares mlajši je odložil žogo, 20-letni napadalec pa je na prvi tekmi v letu nadaljeval, kjer je jeseni končal.

Izjavo trenerja Damirja Krznarja o prvi tekmi v sezoni, poteku priprav in kazenski ovadbi na Hrvaškem preberite v četrtkovem Večeru ter na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta