Zupančič nič več trener skakalk, nasledil naj bi ga Jurij Tepeš

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
16.04.2024 20:14

Na tiskovni konferenci v sredo ob 12. uri bo Zoran Zupančič, tvorec velikih uspehov v ženskih smučarskih skokih, razložil, zakaj zapušča položaj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zoran Zupančič se po šestih letih skakalnih presežkov poslavlja s položaja glavnega trenerja ženske A-reprezentance. 
Robert Balen

Trener ženske A-reprezentance v smučarskih skokih Zoran Zupančič se očitno poslavlja s položaja. Na Smučarski zvezi Slovenije so namreč za sredo ob 12. uri napovedali tiskovno konferenco, na kateri bo tvorec največjih slovenskih ženskih skakalnih uspehov spregovoril o razlogih za to potezo. Ob njem bosta sogovornika tudi predsednik panoge Borut Meh in vodja panoge Gorazd Pogorelčnik.

Spomnimo, pod vodstvom Zupančiča, ki je funkcijo prevzel od Staneta Baloha spomladi 2018, je ženska reprezentanca postala svetovna velesila. Ne le, da je ekipa leta 2022 osvojila pokal narodov, kar štiri tekmovalke so pod njegovim vodstvom prišle do prvih zmag v svetovnem pokalu in vsaj enega zgodovinskega uspeha: Nika Križnar (2021) in Nika Prevc (2024) sta osvojili veliki kristalni globus, Urša Bogataj je postala olimpijska prvakinja (2022), Ema Klinec pa svetovna prvakinja (2021).

Kljub velikim uspehom je Zupančič svoj položaj želel zapustiti že pred dvema letoma, ko ni bil zadovoljen s položajem panoge znotraj SZS in v širšem merilu, v primerjavi z moškimi. Takrat si je v zadnjem hipu premislil, tokrat ima očitno dovolj.

Kje bo Zupančič nadaljeval trenersko pot, ni jasno. Po nekaterih namigih bi lahko prevzel italijansko reprezentanco ali pa se vrnil v Državni panožni nordijski center v Kranju, kjer je že deloval. Na čelu slovenske reprezentance ga bo predvidoma nasledil Jurij Tepeš, nekoč uspešen letalec, ki je malodane vse od konca svoje kariere deloval kot pomočnik Staneta Baloha v mladinski reprezentanci. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta