(FOTO) Razstava fotografij v Europarku: Kaj se skriva pod gladino slovenskega morja

ŠTR
24.07.2024 03:25

Do 30. avgusta gostijo v mariborskem Europarku zanimivo razstavo o slovenskem morju

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S fotografske razstave v Europarku
Bojan Mihalič

Čeprav je slovensko morje majhno, v sebi skriva izjemno bogastvo podmorskega sveta, ki ga marsikdo še ni imel priložnosti doživeti. Prav s svojo raznolikostjo in edinstvenostjo navdušuje ljubitelje narave kot fotografe. Če bi se radi tudi vi potopili v slovenski podmorski svet, potem ne smete zamuditi fotografske razstave Pod gladino slovenskega morja, ki jo vse do petka, 30. avgusta, gostijo v mariborskem Europarku pred trgovino Baby Center.

Fotografije flore in favne našega morja
Bojan Mihalič

Na razstavi Pod gladino slovenskega morja si lahko ogledate osupljive fotografije flore in favne našega morja - od pisanih rib in skrivnostnih morskih rastlin do drugih organizmov, ki bivajo v morju. Prav vsaka fotografija prikazuje življenje, ki se skriva pod morsko gladino, in hkrati poudarja, kako pomembno je ohranjanje tega dragocenega ekosistema. Fotografije so izdelali v Nacionalnem biološkem inštitutu na oddelku Morska biološka postaja Piran, njihov avtor pa je podvodni fotograf Tihomir Makovec.

Še do 30. avgusta bodo na ogled fotografije.
Bojan Mihalič

Vroči poletni dnevi sicer kar vabijo k osvežitvi. Tisti, ki se še niste odpravili na počitnice, se lahko v poletni pripeki zatečete tudi v mariborski Europark, kjer boste v klimatiziranih prostorih lahko pobrskali med najnovejšimi modnimi kosi in izdelki za dom, ki so morda že dolgo na vašem seznamu želja. Obenem se lahko na največji štajerski nakupovalni destinaciji preizkusite v karting vožnji na vrhnjem parkirišču ali dan zaključite na terasi z osvežilnim napitkom. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta