Likovniki razstavljali na hrvaškem otoku Krk

Aleksandra Papež Aleksandra Papež
28.07.2024 05:30

Letos izvedli že 17. mednarodno likovno delavnico za mlade.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z odprtja razstave na Krku
Bojan Vrečer

Galerija Krajnc in Likovno društvo Lajči Pandur Lenart sta letos izvedla že 17. mednarodno likovno delavnico za mlade na hrvaškem otoku Krku. Sodelovalo je sedem mladih ustvarjalcev iz Lenarta, pet iz Hrvaške in ustvarjalka iz Irske. Poletno ustvarjalno usmerjeno druženje so zaključili z razstavo, ki jo je v soboto, 6. julija, v Županjah odprl tamkajšnji župan Neven Komadina.

Pozdravni nagovor je opravil podžupan občine Lenart Franci Ornik. Odprtja razstave se je udeležila tudi Darja Ornik, višja referentka za kulturo na Občini Lenart. Za kulturni del programa so poskrbeli Vokalna skupina Taščica KUD Rače, Lina Šuman in Zala Koler. Likovna kritičarka Anamarija Štibilj Šajn je v svojem nagovoru poudarila, da je razstava na visokem nivoju, kolonija pa je velik prispevek v razvoju mladih v življenju in umetnosti. Mentorju Konradu Krajncu, likovni pedagoginji Talii Posel in slikarki Mari Kramberger ter Srečku in Moniki Grah, ki so skrbeli za uspešen potek delavnic, sta se zahvalila Lili Deu in Teo Grah.

Organizatorji izvedbo mednarodne delavnice načrtujejo tudi v prihodnje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta