Najboljši dijaki ptujske občine: Bogatejši tudi za številna spoznanja

Hojka Berlič
06.07.2024 04:05

Med najboljše so se vpisali Neli Javernik Visočnik, Jaka Glažar in Sandro Čeh

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Naj dijaki ptujske občine na sprejemu pri županji
Hojka Berlič

Ob zaključku šolskega leta je ptujska županja Nuška Gajšek sprejela najboljše dijake gimnazijskega programa ter srednješolskega in poklicnega izobraževanja Šolskega centra Ptuj za šolsko leto 2023/2024 po izboru učiteljskega zbora Gimnazije Ptuj in kolegija ravnateljev Šolskega centra Ptuj. "Na vaši nadaljnji poti vam želim vse dobro. Seveda bodo tudi ovire, vzponi in padci. Vse to spremlja življenje. A glede na vašo do sedaj prehojeno pot in glede na to, kaj ste že vse pokazali in dokazali, verjamem, da bodo to samo izzivi, ki jim boste kos," je povedala.

Naj dijak Elektro in računalniške šole Ptuj, srednjega poklicnega izobraževanja je postal Jaka Drobnak, srednjega strokovnega izobraževanja pa Urban Hajšek. Naj dijakinja Šole za ekonomijo, turizem in kmetijstvo v programu srednjega strokovnega izobraževanja je Nuša Malek, naj dijakinja v programu srednjega poklicnega izobraževanja pa Neli Javernik Visočnik, ki je bila hkrati tudi najboljša dijakinja triletnega izobraževalnega programa Šolskega centra Ptuj. "Skozi vsa leta šolanja je bilo veliko veliko izzivov in preizkušenj. Ob njih sem ugotovila, da je treba vedno iti naprej, se potruditi in nikoli ne izgubiti zaupanja vase," je povzela Javernik Visočnikova.

Naziv naj dijaka Strojne šole Ptuj v programu srednjega poklicnega izobraževanja si je prislužil Nejc Jurič, v programu srednjega strokovnega izobraževanja pa Jaka Glažar, ki je postal tudi najboljši dijak štiriletnega izobraževalnega programa Šolskega centra Ptuj. "Lahko bi rekli, da sem prišel v srednjo šolo izgubljen. Nato so učitelji v meni prepoznali potencial in me podpirali pri različnih projektih. Tako sem spoznal tudi svoje prihodnje delo. Skozi podporo in delo pa sem se naučil tudi, kako biti boljši človek," pa je dejal Glažar.

Naj dijak Gimnazije Ptuj je Sandro Čeh: "Srečal sem se s številnimi izzivi na različnih področjih pri šolskem delu, skušal pa sem biti aktiven tudi izven šole. Največji izziv se mi zdi iskanje ravnovesja med vsemi temi malimi izzivi na področju izobraževanja in na splošno v življenju. Vesel sem, da mi je to uspelo. To priznanje je tako tudi potrditev tega in priznanje, da so to prepoznali tudi drugi. Največ pa mi pomeni, da sem sam zadovoljen s tem, kar sem naredil."

Najboljši dijaki posameznih šol so prejeli spominsko priznanje, stekleno medaljo z grbom mestne občine Ptuj in knjižno nagrado. Najboljši dijaki posameznega izobraževalnega programa pa tudi svečano listino z nazivi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta