Po delu v trženju je v pokoju izpolnila svojo strast do slikanja. Njena razstava je na ogled v Domu sv. Lenarta

Anita Kirbiš Anita Kirbiš
21.01.2024 04:50

Likovna ustvarjalka Nada Tomažič iz Sladkega Vrha se je odzvala povabilu, da razstavlja v domu starostnikov. Blizu so ji barviti detajli iz narave, sicer pa ljubiteljska slikarka zmeraj znova išče nove možnosti v ustvarjanju

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nada Tomažič (druga z desne) na odprtju razstave
Anita Kirbiš

Še do konca meseca oziroma do začetka februarja bodo v Domu sv. Lenarta na ogled likovna dela Nade Tomažič iz Sladkega Vrha. "Z veseljem sem se po štirih letih ponovno odzvala njihovemu povabilu in se predstavila s svojo samostojno razstavo likovnih del," je povedala ob odprtju razstave - v programu so nastopile Ljudske pevke DU Lenart. Stanovalci so jo z navdušenjem sprejeli. "Upam, da jim bo razstava popestrila turobne jesenske in zimske dni. Moja motivika je običajno barvita krajina in detajli, ki jih najdem v naravi, občasno se posvečam tudi ženski figuri. Zadnja leta pri ustvarjanju stremim k poenostavljanju, odvzemanju in izpuščanju podrobnosti, kar je zame zelo težka naloga, saj sem nagnjena k podrobnostim, a sem odločena vztrajati. Ko pogledamo moj cikel, je jasno, da se še vedno preizkušam in raziskujem svoje zmožnosti. Spoznavam različne motive, zvrsti in tehnike, uporabljam različne materiale ter preučujem svoje zmožnosti. Pri ustvarjanju upoštevam svoja čustva in jih izražam na svojstven način," je povedala o svoji likovni ustvarjalnosti.

K novim ciljem jo vedno znova popelje njen nemirni duh, saj hoče doživeti vsak dan kaj novega. Ustvarjalnost in želja po slikanju jo spremljata od otroštva. Skoraj vso kariero je delala v trženju in komerciali ter tako sodelovala z različnimi, zelo zanimivimi in kreativnimi ljudmi. Po koncu poklicne poti je končno izpolnila skrito željo po ustvarjanju iz otroštva, za katero ni vedela niti najožja družina.

Od leta 2015 ves svoj prosti čas posveča likovnemu izražanju, ki jo pomirja in sprošča. V začetku je več let obiskovala slikarske delavnice pod mentorstvom profesorja in akademskega slikarja Zlatka Praha. Od leta 2016 aktivno sodeluje v Likovni sekciji KUD Gabrijel Kolbič iz Zgornje Velke. Tomažičeva je svoja dela predstavila že na številnih skupinskih in samostojnih razstavah v Sloveniji in tudi v tujini. Sodelovala je na petnajstih likovnih kolonijah, na ART Expo Ljubljana 2020, na Likovni EX Tempore Eko Drava 2017 in na nekaj likovnih srečanjih Paleta. Enkrat letno se že več let zapored s svojimi deli predstavi v Termah Olimia v Podčetrtku.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta