Podelili zlate sončnice in pohvale za urejeno okolico. Kdo so prejemniki?

ŠTR
01.12.2023 04:15

Turistično društvo občine Duplek oziroma njegova hortikulturna sekcija je ponovno nagradila trud in prizadevanje za lep kraj

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S podelitve zlatih sončnic  
Arhiv društva

V Kulturnem domu Dvorjane so na slovesnosti minulo soboto predstavniki TD Občine Duplek, pod okriljem katerega deluje tudi hortikulturna sekcija, podelili zlate sončnice in pohvale za najlepše urejene stanovanjske stavbe, kmetije, poslovne in sakralne objekte z okolico. "Veseli nas, da je zlata sončnica postala že domača, saj v sebi nosi zavest pripadnosti ljudi svojemu kraju in željo po prijazno urejenem okolju, s tem pa večji kakovosti in kulturi življenja," pravijo v TD Duplek.

V programu so nastopili tudi učenci OŠ Duplek.
Arhiv društva

Prireditev, ki jo je tudi letos spretno povezoval radijski napovedovalec Robert Levstek, so odprli prijetni zvoki Tamburašev Duplek. V nadaljevanju se je predsednik TD občine Duplek Stanislav Germauc zahvalil vsem, posebno pa vabljenim gostom, ki so s prisotnostjo obogatili prireditev. Posebne zahvale so bili deležni člani in članice Hortikulturne sekcije, ki so tudi letos skrbno opravili svoje delo. Predsednik te sekcije Marjan Štiftar je pohvalil vse, ki se trudijo za lepši in prijaznejši videz občine.

Dvorana v Dvorjanah je bila nabito polna.
Arhiv društva

Letos so podelili 122 priznanj za lepo ureditev in 26 zlatih sončnic. Te so prejeli: v Zgornjem Dupleku družine Lešnik, Weingerl, Ferlič, Muršec, Knezar, Zadravec, Poštrak, Vogrin, v Spodnjem Dupleku družine Štiftar, Sužnik, Ribič, Črnčič, Gostišče Valerija in Občina Duplek, v Dvorjanah družine Krajnc, Zajšek, Ornik, Golob, Volčanšek in kmetija Kramberger, v Zgornji Koreni izletniška kmetija Slanič, kmetija Šabeder, družine Šabeder, Cvikl, Ilec in Grušovnik. "Ob tem naj poudarimo, da smo letos prvič podelili tudi deset pohval za izjemen trud pri okrasitvi doma in okolice ter s tem obogatitev predprazničnega vzdušja v decembru 2022 v Zgornjem in Spodnjem Dupleku," še dodajajo v društvu.

Slovesno podelitev so s svojim nastopom obogatili še učenci Osnovne šole Duplek in desetletni harmonikar Gašper iz Dvorjan. Prireditev se je nadaljevala z družabnim srečanjem in pogostitvijo.

"Vsem, ki ste bili letos veseli našega obiska, se zahvaljujem za prijaznost, sodelovanje in pomoč pri delu na terenu. Skupaj lahko naredimo res veliko. Naj opomnimo, da se bodo junija prihodnje leto ekipe hortikulturne sekcije spet odpravile na teren in pričele prvo ocenjevanje," je še zapisala tajnica društva Marjana Predan. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta