Potepuhi nastop povezali s prijetno ekskurzijo

Zdenka Golub
29.06.2024 05:30

Instrumentalna skupina Potepuhi pri klubu Halonga je gostovala v hrvaški Istri.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Povabilu na nastop v Istri so se z veseljem odzvali.
Arhiv Kluba Halonga

Kulturni delavci iz Gračišča, to je v občini Gračišče Istrske županije na Hrvaškem, so Klub Halonga Cirkulane (Halonga je staro ime za Haloze) povabili na 26. festival ustnih harmonik Zasopimo na organič. Člani kluba, ki združuje prebivalce haloških občin z različnimi znanji in izkušnjami, so vabilo z veseljem sprejeli in se 19. maja udeležili srečanja.

V lepem majskem jutru so se nastopajoči in prijatelji kluba napotili proti Istri. Med potjo so se ustavili v vasici Hrastovlje in si vodeno ogledali cerkev Svete Trojice. Prevzele so jih biblijske freske, še posebno znana poslikava Mrtvaški ples s svojim sporočilom o minljivosti življenja. Pot so nadaljevali do kmečkega turizma Srečko, kjer so si privoščili kosilo z malvazijo in refoškom. Pot so nadaljevali preko mejnega prehoda in po hrvaški Istri ter prispeli v Gračišče, zanimiv kraj s starodavno arhitekturo.

Ob prijaznem sprejemu gostiteljev in med številno publiko so se prijetno počutili. V programu na prireditvi Organič je sodelovalo preko petnajst glasbenih skupin, tudi Ljudski godci z Vidma KD Franceta Forstneriča in orgličarji Potepuhi Kluba Halonga iz Cirkulan. Nastopajoči so navdušili poslušalce, za kar so jih ti nagradili z velikim aplavzom. Po pogostitvi in prijetnem druženju s prireditelji so se orgličarji z lepimi vtisi napotili proti domu. Druženje so zaključili v veselem razpoloženju in ob dobri glasbi. Vse vtise je zapisala Greta Vaupotič in nastalo je veliko lepih fotografij za bogat društveni arhiv.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta