Vrača se Moč glasbe z legendarnimi glasbeniki. Nastopil bo tudi Danijel Popovič, osrednji gost bo skupina Magnet

Aleksandra Papež Aleksandra Papež
02.12.2023 06:10

Producent, scenarist in idejni vodja projekta Moč glasbe nas združuje, Denis Poštrak, je letos ponovno zavihal rokave in pripravil veliko koncertno snemanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako je bilo na koncertih v preteklosti.
Arhiv Denisa Poštraka

To bo letos po osmih letih spet v Benediktu. V tamkajšnji športni dvorani bodo to nedeljo, 3. decembra, ob 17. uri nastopili legendarni Džo Maračić Maki, skupina Magnet, ki bo z nami praznovala 50 let delovanja, hkrati pa bo to njihov poslovilni nastop, Daniel Popović, katerega skladba Džuli letos praznuje 40 let, Marjan Zgonc, kralj istrske glasbe Elio Pisak, Štirje kovači, Aleksander Jež. Samo za to priložnost se bodo znova zbrali člani Ptujskih 5, Monroe Band, 12. nadstropje z Ivanom Hudnikom, Mesečniki z Andrejo Čamernik in ansambel Štrk z Natašo Janžek. "Nekaj gostov pa naj ostane presenečenje," še opiše Poštrak.

Glasbene nastope bodo popestrile plesne točke Plesne šole Samba in plesalci folklornih plesov. Prireditev bosta povezovala Jasna Kuljaj in humorist gasilec Sašo, kakor so poslušalci že vajeni.

Osrednji gostje koncerta bodo letos skupina Magnet, ustanovljena pred 50 leti. Spomnimo pa se še uspešnic kot je Oženil se bom.  
Arhiv Denisa Poštraka

Moč glasbe nas združuje je zabavnoglasbena oddaja, ki polni dvorane od leta 2012. Glasbeni program obsega aktualno glasbo, predvsem pa uspešnice, ki se jim je uspelo ohraniti skozi čas. Glasbeniki z nami praznujejo svoje jubileje glasbenega ustvarjanja. "Z glasbo ljudi združujemo medkulturno in medgeneracijsko. Oddaje predvajajo tudi televizijske hiše. Naše poslanstvo je ohranjati dobro, staro glasbo in glasbeno dediščino," razloži Denis Poštrak, ki tudi sicer zbira gramofonske plošče in reči, povezane z glasbo iz preteklosti, in si želi v prihodnosti javnosti predstaviti urejeno muzejsko zbirko.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta