Kam z gramofonskimi ploščami? Zbiratelj Denis jih bo vesel. Ima jih že 4000

Aleksandra Papež
30.06.2019 03:23

Na te, za današnje čase posebne nosilce zvoka, se je velik ljubitelj glasbe zaljubil na prvi pogled, ko mu je pred tremi leti gospa iz okolice Maribora ponudila svoje gramofonske plošče in kasete. Njegova želja je ureditev muzeja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Denis Poštrak z delčkom svoje zbirke.
Maja Krajnc

Denis Poštrak iz okolice Lenarta živi z glasbo in za njo že več kot pol svojega življenja. Pred tremi leti ga je poklicala gospa iz okolice Maribora in mu ponudila svoje gramofonske plošče in kasete, saj jih ni več potrebovala. Po ogledu zbirke se je na prvi pogled zaljubil v te nosilce zvoka. Tako se je začelo zbirateljstvo, ki danes po zaslugi številnih prijaznih ljudi obsega že več kot 4000 gramofonskih plošč, 2000 kaset in 1000 CD-jev. K temu so veliko pripomogle tudi nekatere radijske postaje, ki so poslušalcem predvajale Denisov poziv k izpopolnjevanju zbirke. K zbirki veliko pripomorejo tudi Denisovi glasbeni prijatelji – Andrej Šifrer, Aleksander Jež, Vlado Kalember, Ivo Mojzer, Kićo Slabinac, Đani Maršan, Elio Pisak, Marijan Smode, skupina Magnet in mnogi drugi.
Vsi nosilci zvoka se pred oddajo v arhiv očistijo, gramofonske plošče pa se shranijo v posebej zanje narejene plastične ovitke. V zbirki se znajdejo tudi stari radijski sprejemniki, gramofoni, magnetofoni, glasbeni časopisi oz. vse, kar je povezano z glasbo. "Moja želja je, da bi na podlagi nastajajoče zbirke ustvaril glasbeni muzej oziroma vsaj večjo razstavo," pove Poštrak, ki sicer velja za odličnega poznavalca glasbe s področja bivše Jugoslavije. Hkrati pa je organizator znanega projekta Moč glasbe nas združuje in priljubljen DJ. Če se tudi pri vas doma skrivajo gramofonske plošče, kasete, CD-ji oz. karkoli, povezano z glasbo, česar ne potrebujete več, pokličite Denisa na 040 188 811 ali mu pišite na mocglasbe@gmail.com.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta