Ajda Smrekar: Za vzdevki se skrivajo strahopetci

Agata K. Rakovec
08.02.2019 05:56
Nadarjena mlada igralka, ki jo je vedno užitek tudi pogledati, je v svoj natrpani urnik uvrstila še en izziv. Bo namreč letošnja gostiteljica Eme, slovenskega izbora za pesem Evrovizije. Konkurenca bo huda in Ajda, ki je Emo rada spremljala že kot otrok, se pospešeno pripravlja na 16. februar.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
David Lotrič Banović
Kako preživljate zimske dni? Ste ljubiteljica radosti na snegu, smučanja in sankanja, ali komaj čakate, da sneg skopni in na plano pokukajo prvi zvončki?
16. februarja vas čaka izziv, ki se ga doslej še niste lotili. Vodili boste namreč Emo, slovenski izbor za Pesem Evrovizije. Se že kaj pripravljate na prireditev? Kakšen večer nam boste pripravili?
zmagovalko
Sirk
Ali sicer radi spremljate Eurosong kot gledalka? Ste to prireditev morda spremljali tudi v otroštvu, z družino?
Vsako leto se po Emi vsujejo očitki anonimnežev na forumih, obregnejo se bodisi nad ceno prireditve, nad voditeljem, nad kvaliteto izvajalcev bodisi nad zmagovalcem samim. Zakaj je po vašem mnenju dobro in prav, da ima Slovenija svojega predstavnika na Pesmi Evrovizije?
Katera je vaša najljubša dosedanja zmagovalka Eme in o kateri pesmi in izvajalcu menite, da bi bilo bolje, če ju na Eurosong ne bi poslali? Kateremu tujemu zmagovalcu Evrovizije najraje prisluhnete?
Darje Švajger, Regine, Tanje Ribič, Nuše Derende
Mans Zelmerlöw
V mlajših letih ste se intenzivno ukvarjali s plesom in jazz baletom ter osvajali nagrade na tekmovanjih. Ali zdaj kdaj zaplešete tudi v zasebnem življenju, morda s svojim Sebastianom, ali je ples rezerviran bolj za oder?
Kakšno glasbo pa si najraje zavrtite doma, za dušo? Kateri domači izvajalci so med vašimi priljubljenimi?
Nino Pušlar, Zlatka, Magnifica
V MGL-ju, kjer ste zaposleni, vas trenutno občudujemo v kar nekaj predstavah: v Tihem vdihu, Orlandu, Strašnih starših in v predstavi Mercadet ali poslovni človek. Imate ob toliko živih predstavah sploh kaj časa zase in kaj takrat radi počnete? Greste kdaj tudi na kakšen koncert?
Širša javnost vas je pobliže spoznala kot Zalo v Eni žlahtni štoriji. Bi se še lotili tako (časovno) zahtevnega projekta? Igralci radi poudarijo, da pri tovrstnih projektih človek pridobi dragoceno obrtniško znanje. Se strinjate s tem?
Imam občutek, da se oblaki nad slovensko igrano produkcijo jasnijo. Ne le da v zadnjih letih gledamo odlične izdelke ustvarjalcev mlajše generacije, tudi RTV je napovedala, da se bo lotila kontinuirane produkcije 50-minutnih dramskih serij. Ekipo Bled že spremljamo, Jezero pa bo na sporedu prihodnjo zimo. Ste tudi vi optimistični glede prihodnosti slovenskih filmov in serij?
Romantična komedija Gajin svet, v kateri igrate, je velika uspešnica in nedavno je bila nagrajena s še eno zlato rolo. Kakšne spomine imate na snemanje s Petrom Bratušo in ekipo? Ste veseli izjemnega odziva na film pri domačem občinstvu?
V zadnjih nekaj letih na veliko razpredamo, da so serije postale boljše od filmov, in spremljamo selitev hollywoodskih prvokategornikov na male zaslone. Ali ste sami trenutno »obsedeni« s kakšno serijo, od katere se kar ne morete odlepiti? Kaj nam priporočate za dolge zimske večere?
Za konec pa se vrniva k Emi. Kjerkoli se pojavite, navdušite tudi z izbranim modnim okusom. Že veste, kaj boste nosili na Emi?
Deja Crnović
Čeprav mnogi prireditev zelo radi že vnaprej popljuvajo ali se delajo, da ne obstaja, smo lahko prepričani, da bo 16. februarja vesoljna Slovenija sedela pred televizorji. Je zato pri vas kaj treme? Se sploh ozirate na to, kaj pravijo opravljivci na forumih, ki se radi skrivajo za vzdevki?
Intervju je bil objavljen v reviji STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta